Polish Carmakers Forum
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Zapraszamy na oficjalny kanał IRC
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
Grafika 3D
»
Work in progress: GameArt & Modding
»
Wątek:
[3DS][Racer]Trasa Świebodzice i okolice...
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
Do dołu
Autor
Wątek: [3DS][Racer]Trasa Świebodzice i okolice... (Przeczytany 2742 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Kura
PCHTeam
«
dnia:
Marzec 02, 2011, 14:48:10 pm »
Witam
Już trochę dawno zacząłem robić trasę ale jakoś się ciągnie i ciągnie. Pomyślałem że jak może umieszczę tutaj temat to dostane motorka. Trasa będzie low poly tzn. autka na parkingu max 1k poly, drzewa oraz krzaki "X" za to ma być dość duża. Dużo budynków zakamarków itp.
Na razie robię drogę pozamiejską prowadzącą do miasta okolice Cieszowa. Bardzo dużo lasów. Największy problem mam z odnalezieniem dobrych tekstur zieleni. Sam już nie wiem czy te choinki zostawić czy zamienić na inne. Doradźcie mi
.
Trasa ma być podoba do realnej drogi ale nie taka sama. Odwzorowanie będzie powiedzmy 50%.
Jak wam się podoba oceniajcie. Tekstury drogi są z polish road autor o nicku lato pozwolił mi wykorzystać tekstury.
Na razie ok. 12km dróg ma 15k poly. Limit żeby gra nie muliła to ok. 500-800k na razie oszczędzam jak się da bo w mieście będzie dużo dużo detali np. 50 samochodów stojących obok siebie
na parkingach itp.
«
Ostatnia zmiana: Marzec 02, 2011, 14:52:04 pm wysłana przez Kura
»
mk2
PCH Legends
Odp: [3DS][Racer]Trasa Świebodzice i okolice...
«
Odpowiedź #1 dnia:
Marzec 02, 2011, 15:23:30 pm »
Zapowiada się kozak trasa. Zbyt monotonne otoczenie masz.. strasznie ponuro.
Gigabyte GA-990XA-UD3 AM3+ | AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Patriot AMD Black Edition II DDR3 2x4GB | HiS Radeon 6770 1GB
WD Caviar Green 1TB | Cheftec 550W
#pchteam | #max3d.pl
Wichur
PCHTeam
«
Odpowiedź #2 dnia:
Marzec 02, 2011, 15:28:37 pm »
Kozak
Ауди 80
JANISZ92
PCT Forum User
«
Odpowiedź #3 dnia:
Marzec 02, 2011, 18:38:10 pm »
Kozak trasa się zapowiada. Faktycznie, dość monotonnie, ale co począć? Może dla podłoża dalej niż 50-100 metrów od drogi podejdą jakieś fragmenty map satelitarnych w dobrej rozdziałce?
Kura
PCHTeam
«
Odpowiedź #4 dnia:
Marzec 02, 2011, 18:51:12 pm »
Dzięki za komentarze. Monotonny jest las jak to las. Postaram się żeby na drodze było jak najwięcej smaczków. Jak dojdą detale takie jak słupy wysokiego napięcia, znaki, reklamy, szopy i jakieś inne to już tak monotonnie nie będzie chce jeszcze dodać coś takiego jak np. awaria wodociągów, droga rozkopana, rury i jakaś koparka z boku. Tak żeby były jakieś niespodzianki dla tych co nie znają terenu i szybko jeżdżą
. Tylko tą zabawę chce sobie zostawić na koniec.
Co do ponurości to planuje zrobić 3 wersje pogodowe. Słoneczna, deszczowa(właśnie ta co na screenach) i nocna musi być.
Teraz najważniejsze żeby tylko była chęć robienia. Niedługo wrzucę screeny kilku autek low poly.
JANISZ92
PCT Forum User
«
Odpowiedź #5 dnia:
Marzec 02, 2011, 19:02:01 pm »
Nie bierz na siebie za dużo!!!
Kto poloneza skonwertuje i poprawi troszkę? O teksturach nie wspomnę...
mk2
PCH Legends
«
Odpowiedź #6 dnia:
Marzec 02, 2011, 19:04:47 pm »
Dużo roboty Ciebie czeka. Jeżeli chcesz się pozbyć monotonii to postaraj się urozmaicić drzewa, w trawie przydalby sie kwiaty.
Gigabyte GA-990XA-UD3 AM3+ | AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Patriot AMD Black Edition II DDR3 2x4GB | HiS Radeon 6770 1GB
#pchteam | #max3d.pl
WPT
PCT Forum User
«
Odpowiedź #7 dnia:
Marzec 02, 2011, 19:06:54 pm »
No świetna trasa się zapowiada
max 1k na samochód (myślałem ze o wiele mniej
)? Dopiero teraz mi to mówisz
?
mk2
PCH Legends
«
Odpowiedź #8 dnia:
Marzec 02, 2011, 19:22:07 pm »
Jeszcze się wtrącę.. w sumie 1k na autko z parkingu to trochę dużo. Zwłaszcza jak ma ich stać ~50. Trzymałbym się maksimum 500 trójkątów na model. Z kolami możesz wesprzeć się kanałem alpha.
#pchteam | #max3d.pl
acer5230
PCT Forum User
«
Odpowiedź #9 dnia:
Marzec 02, 2011, 19:24:31 pm »
Jak byś nie wyrabiał z robieniem budynków,to ci mogę pomóc.
Stachu
PCHTeam
«
Odpowiedź #10 dnia:
Marzec 04, 2011, 22:48:00 pm »
roślinność jakos ogarnij, bo strasznie powtarzalna, jak juz mk2 wspomniał. a tak poza tym fajnie to wyglada, ma jakiś klimacik. chociaż mam wrażenie ze przez tą kabine fiata wszystko wyglada fajnie
www.spotulski.cba.pl
Rooster
PCH Friends
«
Odpowiedź #11 dnia:
Marzec 05, 2011, 18:24:57 pm »
mogę ci podrzucić parę naprawdę fajnych paczek z teksturami i refkami budynków, robiłem te foty dla mk2 jak robił swoją traskę do WR2.
Błogosławiony jest ten, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.
Kura
PCHTeam
«
Odpowiedź #12 dnia:
Marzec 08, 2011, 20:08:37 pm »
Rooster chętnie przyjmę napisałem priva ale chyba coś nie doszedł. Co do roślinności to las zostawię chyba ten co jest tzn. dwa typy choinek a drzew zrobię kilka rodzai np. 5. Jeśli ktoś ma jakieś dobre tekstury zieleni to również jestem chętny do przygarnięcia.
Teraz trochę autek low poly wykonane przeze mnie oraz przez WPT. Autka zaczynają się od ~400poly i kończą na 800poly. Najwięcej chyba ma maluch któremu zrobiłem cytrynki. W 2d były bardzo brzydkie.
Każde auto będzie miało przydzieloną własna rejestracje planuje zrobić ok. 50 modeli samochodów każdy z nich będzie miał średnio 2-3 kolory. W przypadku maluchów jest ich więcej bo będzie ich dużo muszą się różnić. Lata w których będzie trasa to 1999-2000 (może się jeszcze zmienić). Więc na parkingach spotkamy golfy 3, audi 80 b4 i inne świeże zachodnie bułeczki.
Nie wiem kiedy to wszystko zrobię ale kiedyś na pewno, na głowie mam jeszcze kilka projektów
Dobra koniec gadania do rzeczy:
«
Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2011, 20:10:35 pm wysłana przez Kura
»
mk2
PCH Legends
«
Odpowiedź #13 dnia:
Marzec 08, 2011, 21:17:37 pm »
Dużo tych aut z osobną rejestracją chcesz robić. Ja bym się zastanowił, czy gra jest warta świeczki. Fajne te autka lowpoly, z pewnością robią klimat. Rozwalona Nyska
Dynamiczna kompozycja
#pchteam | #max3d.pl
JANISZ92
PCT Forum User
«
Odpowiedź #14 dnia:
Marzec 08, 2011, 22:24:00 pm »
Zdecydowanie czujesz klimat. Zacnie oraz prężnie, wręcz suto. Tak określam efekty Twoich prac
Drukuj
Strony: [
1
]
2
3
Do góry
Polish Carmakers Forum
»
Grafika 3D
»
Work in progress: GameArt & Modding
»
Wątek: