Autor Wątek: Studia  (Przeczytany 1925 razy)

Rooster

• PCH Friends
    • Mój DeviantArt
Odp: Studia
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 01, 2010, 20:57:17 pm »
Jant, to był pierwszy lepszy powód który przyszedł mi do głowy.
Ja nie mówię że jest inaczej z tym podejściem. Dlatego zaznaczyłem że WYPADA mieć, a nie że należy mieć. Tu faktycznie dopowiedziałeś za mnie to czego nie powiedziałem ja - mam zamiar studiować ten kierunek, nawet jeśli nie nauczę się tam nic z grafiki - zawsze coś się dowiem na temat, którego samemu bez żadnej motywacji nie chciałoby się zacząć zgłębiać, lub czegoś na co sam bym nie wpadł.

Sumując to wszystko magistra bym zrobił dlatego że:
-jest to uwieńczenie studiów które CHCĘ zrobić.
-dlatego że mimo wszystko nie wyobrażam sobie swojego życia zawodowego ze świadomością, że ciągnę na samej maturze i ew. studium
-ostatecznie nikt, ani żaden rozmówca ani żaden potencjalny pracodawca nie będzie mógł mnie skreślić z powodu braku dyplomu.

I jeszcze pewnie coś jeszcze czego teraz nie pamiętam lub nie potrafię ogarnąć śpiącym umysłem.
Błogosławiony jest ten, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.

xionc

• PCH Friends
    • Tuningasy
Odp: Studia
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 02, 2010, 02:38:10 am »
Jak masz pomysł na siebie i swój biznes to studia nie są ci potrzebne ale mogą pomóc. Jak chcesz robić za mudżyna w markecie to możesz olać, jak chcesz robić za mudżyna za troche wiekszą kase i mieć za przełożonego jakiegoś Wacka z Komprachcic Dolnych to musisz je mieć.
A teraz poważnie: czas biznesmenów  z zawodówą którzy zaczynali od łóżka polowego na jakimś bazarze jak to było w latach 90 już minał. Kombinowanie i szemrane interesiki na pograniczu prawa oczywiście są dalej ale ryzyko rośnie i to raczej sport dla starych wyg. Chyba że wymyślisz coś na poziomie dopalaczy-zamulaczy. Każde studia coś dają, nawet jakieś gówniane marketingi i zarządzanie. Chyba że wygląda to tak że widzisz szkołe dwa razy do roku żeby zanieść indeks i zapłacić hajs bo wszystko już załatwione, to nie. A najlepiej to rzucić to wszystko i wyjechać z tego Kaczolandu.