Autor Wątek: Wypociny Siadłego.  (Przeczytany 2951 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Siadły

• PCHTeam
Wypociny Siadłego.
« dnia: Lipiec 03, 2010, 17:49:12 pm »
No takie coś dziś stworzyłem. Proszę o wyrozumiałość ze względu na to, że chyba z rok nie rysowałem (nie liczac tego co na zajęciach...) i pierwszy raz w życiu dorwałem się do flamastrów (w sumie to ze wzgledu na nie powstal ten rysunek ;) ) :) Troche pokraczne to wszystko jest ale cóż. Daj oceniaj.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 03, 2010, 17:52:33 pm wysłana przez Siadły »
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

Miklas

• PCH Legends
Odp: Wypociny Siadłego.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 03, 2010, 19:51:01 pm »
Perspektywy się nie czepiam, bo wiem, że łatwo z nią nie jest (w każdym razie jak ktoś nie rysuje dosyć często), ale jest kilka błędów... logicznych?

chociażby grill który wygląda jakby był 'na teksturze' - czyli zupełnie płaski, mogłeś narysować jakieś wgłębienie, ale chociaż dać kontur po jego wewnętrznej stronie, żeby srebrne elementy nie stykały się od razu z lakierem (cienkiego konturu nie liczę). Albo brak tyłu, za tylnym kołem powinno coś być, a kończy się zaraz po nim. także przy światłach widzę... próbę przetłoczenia, które jednak jest płaskie (widać to po prawej stronie samochodu, bo po lewej wygląda nieźle).

widzę też, że próbowałeś cieniować tymi flamastrami co wyszło kiepsko ze względu na to, ze są dosyć mocno nasycone atramentem (a więc od razu wpijają się w kartkę w dużych ilościach). dużo łatwiej byłoby Ci panować nad tym gdybyś miał podkreślacze pod ręką. ;)

ogólnie mówiąc, lepszy efekt uzyskał byś rysując i patrząc na zdjęcie.

anyway, mogło być gorzej. :D
hai tharrr!

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 03, 2010, 20:23:11 pm »
Hm, nie mogę odpowiedzieć na żaden z argumentów... bo to prawda :) O grillu faktycznie tak pomyslalem, ale niestety, w momencie gdy już był w połowie namalowany. Przetloczenie podoba mi sie, ale jak się zastanowiłem "jakbym to wymodelowal?", to odpowiedzi nie potrafiłem sobie udzielic :D Podkreslacze mowisz... czemu nie, mozna sprobować. W sumie to moj pierwszy rysunek który jako tako zrobilem w kolorze (byly wczesniej proby z kredkami, jednak katastrofalne :) ).

Dzieki za ocene ;)
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2010, 12:59:37 pm »
Chyba to mój drugi w życiu rysunek rysowany ze zdjęcia lub z tego co widzę. Ponownie flamastry i ponownie cieniowanie nie nalezy do najwyżej półki, ale kartoonowy charakter troche to wszystko ma. Troszke chyba wypadaloby to auto spłaszczyć, żeby wyglądało tak jak należy. Mniejsza z tym. Oceniajta.

www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

MicMic

• PCT Forum User
    • MicMic's Homepage
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2010, 18:47:28 pm »
No elegancko :D Parę detali (wlot na masce, lusterko z drugiej strony) leciutko "ucieka" względem reszty, ale całość bardzo ładnie się prezentuje.
Plus za flamastry - ja nie mogę ich zbytnio ogarnąć, bo nie ma "Ctrl+Z" tak, jak przy ołówku :P
różowe słonie ninja w dżambodżetach

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 16, 2011, 09:39:51 am »
Teraz już mogę zaprezentować. Jest to projekt, który wygrał konkurs na malowanie D1 KRK Drift Team. Parę dobrych aut będzie oklejonych w te barwy, więc jest git.

www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

Sadza

• PCH Friends
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 16, 2011, 16:53:36 pm »
U Siadły bardzo ładnie :D Podoba mi sie :D

Rooster

• PCH Friends
    • Mój DeviantArt
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 16, 2011, 18:15:07 pm »
Fajnie, tylko to MAXSport mi sie nie podoba, wybija sie kolorystycznie, ale podejrzewam że to z góry narzucony ad, więc ogólnie jest git :)
Błogosławiony jest ten, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 16, 2011, 23:33:49 pm »
Jakieś takie... hiphopowe :)

mk2

• PCH Legends
    • PCHTeam
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 17, 2011, 01:37:24 am »
Vexel ;-)
Gigabyte GA-990XA-UD3 AM3+ | AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Patriot AMD Black Edition II DDR3 2x4GB | HiS Radeon 6770 1GB
 WD Caviar Green 1TB | Cheftec 550W

#pchteam | #max3d.pl

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 25, 2011, 11:37:38 am »
Jak pewnie już zauważyliście, nie rysuję zbyt często. Pewnego razu, o 1 w nocy, po kilku złocistych napojach gazowanych, pomyślałem "narysowałbym coś". Wziąłem kartkę współlokatora, wybrałem auto no i oto jest. Pierwszy rysunek od czasów Lotusa, czyli od ponad pół roku.

« Ostatnia zmiana: Kwiecień 25, 2011, 11:39:46 am wysłana przez Siadły »
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

Молозиво

• PCT Forum User
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 25, 2011, 21:15:08 pm »
Z kwestii technicznej, poza wlewem paliwa, klamką i jakoś tak dzikimi szybami (tym co jest za nimi), to wydaje mi się że 911 ma trochę dłuższy "odbyt".
What are you looking for?

cmx a bana 2 chcesz

Rooster

• PCH Friends
    • Mój DeviantArt
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 25, 2011, 22:07:33 pm »
no, tak trochę wyszedł jak Panamera.
Błogosławiony jest ten, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.

Wichur

• PCHTeam
    • Moja strona z portfolio
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 26, 2011, 20:10:10 pm »
Nieźle, widać dobrze praktykowana ręka :)

Ауди 80

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 25, 2011, 21:42:27 pm »
Osobiście czekam, aż wykleją S14a, na której było to projektowane :) Wprowadzili troche zmian przy wyklejaniu, ale w to już nie ingeruję.

Kolejny projekt już wkrótce.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2011, 21:47:59 pm wysłana przez Siadły »
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.