Autor Wątek: 3D Studio Max 9 - Jak oteksturować, aby było kompatybilne z GTA?  (Przeczytany 398 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

K0walD3sign

• PCT Forum User
3D Studio Max 9 - Jak oteksturować, aby było kompatybilne z GTA?
« dnia: Czerwiec 03, 2010, 15:10:09 pm »
Witam was. Pytałem na IRC, ale oni wolą gadać o muzyce, a nie o modelowaniu.
Mój problem jest następujący.
Mam teksturę o rozmiarach powiedzmy 512x512 i chciałbym oteksturować z niej kilka elementów.
Ładuje ją do Material Editora w 3ds'ie, klikam tam niżej View Image i wyznaczam który obszar tekstury chciałbym używać, a później Apply aby zmiana zaszła. Kolejnym krokiem jest zaznaczenie, co konkretnie chciałbym teksturować na modelu, nałożenie na to tekstury i 'Show map in viewport'. Później modyfikatory i UVW map, eventualnie Gizmo i ustawienie na Box'ie.
Później ładuje znów tą samą teksturę do Materiala, wyznaczam jaki obszar chciałbym używać i robie to co wyżej.
Do tego czasu w 3ds'ie jest okej. Kiedy wstawiam tą teksture do .txd i podmieniam .dff to wszędzie, gdzie miały być pocięte obszary tej tekstury jest ona cała. Nie mam rady.
Jakaś pomoc?

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
Odp: 3D Studio Max 9 - Jak oteksturować, aby było kompatybilne z GTA?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 03, 2010, 15:24:49 pm »
Ja tylko tak od siebie - nie bulwersuj się na IRCu, że Ci nikt nie pomógł - widocznie nikt nie znał rozwiązania. Samochody do GTA:SA konwertowała od nas tylko garstka osób i akurat wtedy nikogo z nich nie było.

K0walD3sign

• PCT Forum User
Odp: 3D Studio Max 9 - Jak oteksturować, aby było kompatybilne z GTA?
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 03, 2010, 15:26:09 pm »
Ale mowa tutaj również o skinach postaci, czy budynkach.

Spokojnie, IRC'a się nie czepiam.