Autor Wątek: [WIP][3ds][RBR] Tervaniemi  (Przeczytany 613 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

laki

• PCT Forum User
[WIP][3ds][RBR] Tervaniemi
« dnia: Luty 27, 2010, 12:39:00 pm »
Bry
Może ktoś się skusi pomóc (;
http://lakimakromedia.cba.pl/Tervaniemi.html

W tej chwili jestem na etapie teksturowania.
Plan zakłada oprócz podstawowego oteksturowania
- poprawę plików tekstur - tzn wrzucić co niektóre pliki w jeden "worek", a co za tym idzie mapowanie
- poprawę siatki drogi w niektórych miejscach
- pogrupowanie obiektów [co robię w trakcie teksturowania]
- oczywiscie eksport do wallaby i do ryska
- optymalizacja pod plugin - bo taki mam cel, czyli by trasa do niego trafiła.

Pozdro
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2010, 17:49:36 pm wysłana przez laki »

Stachu

• PCHTeam
Odp: [WIP][3ds][RBR] Tervaniemi
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 27, 2010, 17:37:45 pm »
siema witam na forum i w ogole!
niestety jesli chodzi o mnie to raczej sie nie  nadam bo zbyt szybko  sie zniechecam takimi projektami ale moze ktoś inny się przyłaczy kto wie :)
co do traski to ogladałem filmik i kuurde niezle, fajna traska. moze te rowy za głebokie, ale i tak niezle! powodzenia

laki

• PCT Forum User
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2010, 17:57:16 pm »
Co do rowów to już są w pewien sposób poprawione, a mianowicie w porównaniu do oryginału da się już z nich bez problemu wyjechać (;
Tak ogółem to przy współpracy na tym poziomie oczekiwałbym pomocy przy tym właśnie teksturowaniu bo to strasznie mozolne zajęcie [jak i cała reszta :D]. Mam już chyba z 10h przesiedziane przy tym i jest może połowa :/, ale cóż nikt nie mówi że to szybka i łatwa robota (:. Cel jednak sobie postawiłem i dążę do jego realizacji.
Ze Sweet lambem o "prawa" którego się staram byłoby pewnie szybciej bo mniej obiektów ona posiada ale cóż twórca nie pojawia się od kilku dni na RD.

Forlorn

• PCT Forum User
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2010, 21:58:18 pm »
Sporo pracy przed tobą, ale życzę powodzenia. Sam wiem ile to pracy bo uczestniczyłem w tym http://rfactorcentral.com/detail.cfm?ID=Kielce%20Poland
Mam małe pytanko czy robiłeś to od podstaw w 3DsMax czy zaczynałeś od Bob Track?