Ponieważ nie mogę Ci wysłać priva, napiszę to w tym wątku:
,,Witam! Udzielałem się kilka razy w wątku o Twoim polonezie 2000. Jestem bardzo zainteresowany tym projektem, ale widzę że postępów nie ma. Wpadłem na pomysł, którego powodzenie zależy wyłącznie od ciebie
. Cy użyczyłbyś modelu 3D tego poloneza, abym razem z Kurą (już to omówiłem, jest chętny do współpracy) skonwertowłał go i zrobił wersję do RACERA? Jeżeli się zgodzisz to wprowadzilibyśmy kilka zmian w modelu i oteksturowalibyśmy go. Ja zrobiłbym porządne car.ini i dobry dźwięk (mam nadzieję na oryginalny poloneza 2000 gr.B, razem z dźwiękiem colotki). Zapewniam, że w temeacie FSO siedzę od dawna praktycznie i teoretycznie (ale jedynie jako hobby
), więc tego nie spierniczę, a jeżeli miałoby być źle, to nie wypuszczę poza swój komputer.
Pozdrawiam."
Jasne, nie wiedzę problemu. Model niestety stoi i raczej prędko nie ruszy bo nie mam na to czasu

, a przyznam szczerze męczy mnie to już i chętnie oddałbym komuś model by skończył go za mnie, bo do zrobienie są w sumie tylko tekstury, czyli najgorsza dla mnie część. No ale cóż, może coś koło czerwca pojawi się trochę więcej czasu, będę miał chociaż wolne weekendy bo wypadną studia, to coś się model popchnie dalej. W to, że model zrobicie jak trzeba nie wątpię, swoją drogą, jakby udało Ci się nagrać oryginalny dźwięk rajdowego Poloneza 2000 to sam byłbym chętny na niego

W planach na początku było wydanie poloneza 2000C oraz 1600C a później wypuszczenie właśnie 5 drzwiowego 2000 Turbo, blueprintem też nie pogardzę

A z tego co mnie pamięć nie myli to Polonezy Turbo też były projektowane jako polonezy grupy B ale podobnie jak wersja C nie otrzymały homologacji