Autor Wątek: [ZMD|WIP|RACER] Audi 90 B3  (Przeczytany 13076 razy)

Kura

• PCHTeam
Odp: [ZMD|WIP|RACER] Audi 90 B3
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 04, 2009, 21:19:20 pm »
Teraz lowpoly sobie dupsko można podetrzeć. Może jeszcze w moddingu gier starcza, ale przy produkcji gier praktycznie kazdy model low bazuje na modelu high. Siatka miejscami kuleje, staraj się rowno ją kłaść, ten chamfer nie powala. Ja bym go zrobił jeszcze raz. Jak na pierwszy model wygląda dość obiecująco.

W miarę się staram trochę ją poprawiłem i ogólnie dziś nie miałem czasu robić przy audi. Ale troszkę rzeczy poprawiłem klamka poszła na swoje miejsce i dodałem taki mały bajer:

Tak jak jest w audi w sumie nie jest to tak widoczne ale co tam nie zaszkodzi  :D

P.S i poprawiłem ten camfer  ;)
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2009, 21:21:26 pm wysłana przez Bambi »

mk2

• PCH Legends
    • PCHTeam
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 04, 2009, 21:34:39 pm »
Jak coś zmajstrujesz, to zawsze dawaj z siatką. Bynajmniej na początku, bo do końca nie wiadomo co tam kombinujesz :) Ja widzę dziury, nie mogą one tam być. Do końca nie wiem co się dziej z rowkami drzwi i czemu one są takie poszarpane.

PS. nie poganiam, ale tempo tempo :)
Gigabyte GA-990XA-UD3 AM3+ | AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Patriot AMD Black Edition II DDR3 2x4GB | HiS Radeon 6770 1GB
 WD Caviar Green 1TB | Cheftec 550W

#pchteam | #max3d.pl

_vbl

• PCHTeam
    • http://www.pchteam.com
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 04, 2009, 21:42:10 pm »
ja mam moze nieco kontrowersyjna rade. nie staraj sie poprawiac w nieskonczonosc. uwiez mi, wiem do czego to moze doprowadzic.

Kura

• PCHTeam
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 04, 2009, 22:26:00 pm »
Jak coś zmajstrujesz, to zawsze dawaj z siatką. Bynajmniej na początku, bo do końca nie wiadomo co tam kombinujesz :) Ja widzę dziury, nie mogą one tam być. Do końca nie wiem co się dziej z rowkami drzwi i czemu one są takie poszarpane.

PS. nie poganiam, ale tempo tempo :)

Rowki się trochę posypały jak dokładałem siateczki i trochę sam skasowałem żeby wygodniej się naciągło siateczkę. To poszarpane to tak screen wyszedł tam jest dziura  ;) Rowce będą robione od nowa ale to chwilka roboty i planuje je zrobić jak już skończę tył i zrobię bagażnik  ;) czyli przed robieniem dachu żeby po prostu było wygodniej.

Starałem się ją jakoś uporządkować wiadomo nie jest świetnie ale powoli się uczę  ;D

ja mam moze nieco kontrowersyjna rade. nie staraj sie poprawiac w nieskonczonosc. uwiez mi, wiem do czego to moze doprowadzic.

Masz racje w sumie poprawiam i poprawiam  ;) A auto stoi w miesjcu. Ale już co dało się poprawić poprawione teraz będę starał się od razu robić dokładnie.  ;)

_vbl

• PCHTeam
    • http://www.pchteam.com
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 04, 2009, 23:47:50 pm »
niechodzi o to zeby odwalic fure od razu gites. rob spokojnie, my ci pomozemy, nieprzejmuj sie drobnymi bledami. wykonanie auta w calosci (nawet z pewnymi niedociagnieciami) jest o wiele bardziej budujace niz poprawianie i stanie w miejscu. nastepny model bedzie lepszy.

Kura

• PCHTeam
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 07, 2009, 08:59:02 am »
niechodzi o to zeby odwalic fure od razu gites. rob spokojnie, my ci pomozemy, nieprzejmuj sie drobnymi bledami. wykonanie auta w calosci (nawet z pewnymi niedociagnieciami) jest o wiele bardziej budujace niz poprawianie i stanie w miejscu. nastepny model bedzie lepszy.

Ok, będę starał się od razu wszystko robić elegancko. Niestety wyeliminowałem bak w 3d nie wyglądał on zbyt ładnie przez te zagięcia będzie w teksturze. Reszta rowców oczywiście w 3d  ;)

Mam problem ciągle podświetla mi się kawałek tylnych drzwi. Detachowałem itp. ale wciąż się podświetla to samo w grze jeden kawałek tak się świeci o co chodzi?

Miklas

• PCH Legends
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 07, 2009, 11:54:33 am »
pewnie ci sie faces jakims cudem zdublowaly podczas detachowania/łączenia :P
hai tharrr!

Maurycy815

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 09, 2009, 17:45:56 pm »
Dużo czasu mnie nie było ale sądze iż nie widać znacznych postępów jakich oczekiwałem
Ale jest ok

Kura

• PCHTeam
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 13, 2009, 14:37:12 pm »
Trochę odpoczywałem ale dzisiaj troszkę zrobiłem :)

Troszkę ten tył wyszedł inaczej ale chyba nie jest najgorzej?  ???

Maurycy815

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 13, 2009, 17:13:05 pm »
Nie jest źle ale dobrze też  nie jest Na rogu masz krzaka :( Popraw to będzie git daj więcej polygonów albo pokaż jak wygląda po calculate bo może nie zkalkulowałeś

Edit:
Ja bym tak zrobił:
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 17:20:37 pm wysłana przez Pryku »

wermar2

• PCT Forum User
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 13, 2009, 18:52:01 pm »
Jakie ma znaczenie ten "styl"? Może się mylę, ale ja nigdy na to uwagi nie zwracałem w Zmodzie. I tak przesadnie dbałem o siatkę, ale takie rzeczy nigdy mi nie przyszły do głowy.

Молозиво

• PCT Forum User
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 13, 2009, 18:53:46 pm »
może nie zkalkulowałeś

jak nie jak są cienie? omg
What are you looking for?

cmx a bana 2 chcesz

Voytec

• PCT Forum User
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 13, 2009, 19:11:50 pm »
wermar2 to ma znaczenie i to dość spore ale na zaokrągleniach. Na płaskie powierzchni nie ma to znaczenia do momentu kiedy jest idealnie równo. Na obłościach wychodzi od razu. Ja w swojej niekończonej wiecznie suprze musiałem bardzo zwracać na to uwagę. Gdzieś tam w tematach jest parę screenów i w miejscach gdzie po prostu się nie dało inaczej widać złe ułożenie cieni.
Gdyby Bóg preferował FWD chodzilibyśmy na rękach...

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 13, 2009, 19:22:41 pm »
Inaczej się odbicia układają.

Kura

• PCHTeam
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 15, 2009, 18:58:39 pm »
Trochę poprawiłem i troszkę dorobiłem mały up:

Wiem że nie jest idealne i trochę niektóre cienie się źle układają ale i tak na tym samochodzie się uczę  :P

1300 poly  8)
« Ostatnia zmiana: Marzec 15, 2009, 19:00:45 pm wysłana przez Bambi »