Autor Wątek: [debata] Mechanika/Odwzorowanie Właściwości...  (Przeczytany 10570 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damusto@

• Moderator
Odp: [debata] Mechanika/Odwzorowanie Właściwości...
« Odpowiedź #105 dnia: Kwiecień 27, 2010, 16:50:59 pm »
po przerwie powrot z nowym algorytmem i kalkulatorem pozwalajacym odwzorowac tego typu rzeczy :-]
wciaz testuje ale dziala juz dobrze przekladajac sie na przyczepnosc, temperature i oczywiscie zuzycie opon

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #106 dnia: Sierpień 26, 2010, 11:31:07 am »
OK jestem w finalnej fazie przeprogramowywania zachowan AI (gracze na pewno dostrzega roznice)
wersja 0.75 wciaz wymaga drobnych regulacji ale pytanie czy macie jakies uwagi co do stylu w jaki boty prowadza ?

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #107 dnia: Sierpień 26, 2010, 13:05:55 pm »
Czy bot nie traci niepotrzebnie na przyspieszeniu, kiedy daje ognia przy wyjściu z zakrętu, przez co mieli kołami?

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #108 dnia: Sierpień 26, 2010, 15:18:03 pm »
to prawda traci ale tylko w sytuacji w ktorej przesadzi lub trafi na jakis bump czy syf na drodze...
...w latach 70 opony byly sporo gorsze ogladalem wiele wyscigow z tamtych lat, wydaje sie ze wowczas trudno bylo utrzymac wszystko na wodzy, aczkolwiek to fakt, to ustawienie jest troszke przesadzone, ciagle szukam optymalnych ustawien tak by boty radzily sobie na wszystkich torach i OSach, ale chyba trzeba bedzie zastosowac 2 rozne logiki i w rajdowych wersjach instruowac AI nieco inaczej niz np dla 24h wyscigow.
Nie wiem czy uda mi sie dodac kod filtrujacy pliki talentow AI wlasnie to obmyslam.
Dzieki za komenta, dostrzegles moze cos jeszcze ?

Zerknij na to http://www.youtube.com/user/roydpg#p/u/47/6MsxaATdHLo
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2010, 15:20:33 pm wysłana przez damusto@ »