Autor Wątek: Filmoteka!  (Przeczytany 9664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jedic

• PCH Friends
Odp: Filmoteka!
« Odpowiedź #45 dnia: Grudzień 12, 2009, 20:46:24 pm »
Jedic wynurzył się z jaskini trolla aby zasiać ferment.

Hej men, ja wchodzę tu przynajmniej raz na tydzień. Nic nie pisze, bo nie mam zazwyczaj nic ciekawego do powiedzenia (nie to żeby moja poprzednia wypowiedź była miażdżąco interesująca).

A Melanie Laurent ma zeza.

Kurgan: You can't defeat me, Ramirez! I am the strongest!
Ramirez: My cut has improved your voice!

Hubert

• PCH Legends
    • PCHTEAM
« Odpowiedź #46 dnia: Grudzień 13, 2009, 13:36:50 pm »
Jedic wynurzył się z jaskini trolla aby zasiać ferment.

A Melanie Laurent ma zeza.

MILCZ BOŚ NIEGODNY

Jigga

• PCH Friends
« Odpowiedź #47 dnia: Grudzień 14, 2009, 15:27:41 pm »
Mam trochę czasu w pracy, więc postanowiłem że też napiszę sobie troszkę o filmach które ostatnio widziałem.

Rogue Assassin aka War

http://www.youtube.com/watch?v=5zFsTGPyBXo

Z beznadziejnego tytułu oraz aktorów znanych raczej z mało ambitnych ról wyłania się dość ciekawy obraz. Nie powiem, jest sztampowy na maxa, ale ma też to coś, co sprawia że ogląda się go bardzo sympatyczne. Kino mało ambitne, ale przyjemne. I fajny ending (bez spojlerów).

4=/5

The Perfect Sleep

http://www.youtube.com/watch?v=Ah4c4ODTgbU

Undergroundowa produkcja w klimatach noir. Film tak zły, że aż dobry. Taki Tarantino bez Tarantino, kilka niezłych dialogów, znośne ujęcia, świetny support do głównego bohatera który jest drewnem.

3/5

Anamorph

http://www.youtube.com/watch?v=ayvIxctoJkc

Miało być połaczenie Seven z Milczeniem Owiec. W sumie jest. Najgorsze elementy obu filmów łączą się w ten nudny obraz nędzy i rozpaczy. Tylko dla fanów Dafoe.

1+/5

Girl, interrupted

http://www.youtube.com/watch?v=U4-GD1VqdOA

Nie wiem jakim sposobem doszło do tego, że nie widziałem tego filmu wcześniej. Niezły scenariusz, świetne aktorstwo (poza Jolie), taka życiówka. No i Winona :D

5/5

The Hurt Locker

http://www.youtube.com/watch?v=2GxSDZc8etg

Najlepszy film wojenny od czasu Jarhead. Czas apokalipsy XXI wieku. Jakkolwiek by go nie określić, do czegokolwiek by go nie porównać - trzeba obejrzeć.

4/5

In Bruges

http://www.youtube.com/watch?v=KoE9edjEDCI

Czarna komedia pokazująca ze Colin Farrel jednak potrafi grać, a Ralph Fiennes powinien chodzić w koszulce "Gdzie mój pierdo**ny Oscar?"

4/5

Oglądałem też Primera, którego Pazner recenzował tam wyżej (4/5), Moon (4/5), oraz District 9 który u mnie dostał 4,5 na 5 - ze względu na kilka nieścisłości w scenariuszu.

Kiedyś tam oglądałem Cloverfield, który uważam do dziś za jeden z najbardziej zmarnowancyh pomysłów na film (1/5).

Stachu

• PCHTeam
« Odpowiedź #48 dnia: Grudzień 31, 2009, 14:32:15 pm »
ja wlasnie obejrzałem Moon. Bardzo dobry film, prawie przez cały czas ogladalem go w napieciu, fajnie szarpie emocjami, a to w filmach lubie najbardziej, polecam. :)

Obejrzałem również Primera i... może to i dobry film, może i ambitne kino, ale porównałbym go niskobudżetowego ale hiperrealistycznego symulatora wyścigów a ociekającego miodem Grida, może i wyjadaczowi chciało by sie spędzać dnie i noce na graniu w realistyczny symulator ale ja jednak wybrałbym Grida :P po prostu należę do ludzi którzy wola raz obejrzeć fajny film niż ogladać po 3 razy jedno i za 4 razem dopiero zrozumieć o co chodziło. Nuda strzaszna, 3/4 filmu to same dialogi (szczególnie o fizyce której nie cierpię). Nie spodobał mi się, mało tego, miałem tylko poczucie straconego czasu.

Easy Rider - tak możecie mnie zmieszać z błotem ale IMO żenada nie kultowy film. Może jedyne co było spoko to jak jechali na tych motocyklach z fajnym krajobrazem Ameryki ale fabuła, to jest jakieś nieporozumienie. bohaterzy tak samo. jeden to jakaś ostoja spokoju, alfa-male ale tak przerysowany że aż się prosilo takiemu przywalić w ryj, drugiemu mimo że się zachowywał jak wieśniak to już bardziej bym zaufał :P Jedynie to fajnie rolę odegrał Nicholson, bo po jego minach odrazu wiadomo że psychol. :D Nie no ale przymykając juz oko na bohaterów, no dobra niech sobie tacy będą ale o co chodzi do cholery z fabułą?! zaczyna się jakiś wątek, rozkręca się i nagle w połowie urywają i nasi dzielni motocykliści są już gdzie indziej, nie wiem może to ja ogladałem jakąś skróconą wersję ale przy ogladaniu tego byłem całkowicie zbity z tropu. Po cholere ten na początku wywalił ten zegarek? czemu zabili Nicholsona a tamtych zostawili w spokoju? co się stało pozniej po tej psychodelicznej przygodzie z dziewczynami? końcówka - dlaczego do cholery ten pokazał mu faka skoro widział że trzyma go na muszcze i jego towarzysz zamiast mu pomoc to okrył go kurtką i pojechał prosto na tą cięzarówę?! nich mi ktoś da opracowanie tego filmu bo albo ogladałem jakąs skroconą wersję gdzie ktoś bawil się w wycinanie fagmentów odpowiedzialnych za spójność filmu albo jestem jakis tepy :|
« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2009, 14:59:12 pm wysłana przez Stachu »

Anonymous

• PCT Forum User
« Odpowiedź #49 dnia: Grudzień 31, 2009, 16:03:03 pm »
ja wlasnie obejrzałem Moon. Bardzo dobry film, prawie przez cały czas ogladalem go w napieciu, fajnie szarpie emocjami, a to w filmach lubie najbardziej, polecam. :)

New Moon - Twilight saga?  ;D

Stachu

• PCHTeam
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 31, 2009, 16:11:58 pm »

xionc

• PCH Friends
    • Tuningasy
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 31, 2009, 16:23:48 pm »
Nicholson w scenie przy ognisku był konkretnie zjarany, jego monolog to pełna improwizacja.

Stachu

• PCHTeam
« Odpowiedź #52 dnia: Luty 10, 2010, 23:05:24 pm »
Funny Games (1997)

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #53 dnia: Luty 11, 2010, 09:51:21 am »
Oglądałem ostatnio jeden z filmów polecanych przez Jiggę:

Nie wiem jak mogłeś go ocenić na 4/5, ja daję 666/5, po raz pierwszy od dawna oglądałem tak dobry film.

Sadza

• PCH Friends
« Odpowiedź #54 dnia: Luty 11, 2010, 22:19:03 pm »
Zgadzam się z tym wyżej :D zdecydowanie film godny polecenia, trzyma mega w napięciu i bardzo dobrze się go ogląda :)

Panzerfaust

• PCH Friends
    • Weedtemple
« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 08, 2010, 21:29:53 pm »
The Hurt Locker
Mvszę go teraz koniecznie obejrzeć, w końcu wygrał więcej Oscarów od:

AHAHAHAHAHA

(PS. Reżyserka The Hurt Locker, Keith Bigelow, to była żona Jamesa Camerona, AHAHHAHA, double pwn)
« Ostatnia zmiana: Marzec 08, 2010, 21:31:37 pm wysłana przez Panzerfaust »

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 08, 2010, 23:43:53 pm »

Jigga

• PCH Friends
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 09, 2010, 20:16:05 pm »

Sadza

• PCH Friends
« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 09, 2010, 21:46:48 pm »
Widziałem już zapowiedz wcześniej ale nie sądziłem ze ktoś tu będzie pamiętał ten film :D szkoda ze będzie na to trzeba zaczekać aż do grudnia

Hubert

• PCH Legends
    • PCHTEAM
« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 27, 2010, 22:43:37 pm »
Zachęcony Oscarami i opiniami na forum obejrzałem Hurt Locker. Może po prostu nastawiłem się na coś znacznie więcej, ale jak dla mnie to był średni film który świetnie się rozkręcał w scenach rozbrajania bomb. Do tego świetnie napisana i równie dobrze zagrana postać głównego bohatera.

Ogólnie 8+/10 (plusik za Evangeline Lilly <3)