Autor Wątek: [info] GRYPLAN  (Przeczytany 6183 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damusto@

• Moderator
Odp: [info] GRYPLAN
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 06, 2009, 23:42:19 pm »
Ciesze sie ze wreszcie to powiedziales w twoim przypadku jes mi naprawde przykro bo ... mysle ze wiesz dlaczego.

A zly jestem tylko z powodu w jaki sie to odbylo(patrz ostatnie gg), tak dam rade jak wczesniej pisalem zrobic PROCARA i zrobie zrealizuje prezentacje jak planowalismy i moze sie uda...jak sie uda to fajnie jak nie, ide dalej jak zawsze.

Jest kilku chetnych wiec moze uda sie wiecej, taka mam nadzieje, choc pewno sie ugna pod tym ostrzalem, tak mysle wyczuwalem to juz kilka razy, niemniej probowac zawsze warto...

Od tej pory formalnie rzecz biorac moda robie sam w zakresie 3d i z Tymoteuszem patrzac calosciowo - wszyscy ktorzy sie zaangarzowali w modelowanie oczywiscie nadal sa mile widziani ale indywidualnie, nie ma co mowic tu o zespole, zrobicie te modele to spoko wrzucimy  do gtr, nie to nie, chodz w sumie zawsze to tak mialo wygladac...

Team 21 z niemiec wyrazil wole wspolpracy odnosnie japonskich samochodow dlatego Radku prozba o kontakt jutro do polodnia albo w czwartek bo mnie nie ma po drodze...

Mk2 w jednym masz absolutna racje ale dobija mnie to, wszystkie polskie projekty koncza jak to okresliles tak samo i cos w tym jest moim zdaniem - taka mentalnosc. A szkoda bo uwazam ze mamy potezny potencjal ale jest za duzo szczekania za malo sie robi.

Co do mojego tempa nie powala wiem...
BMW powstalo wprawdzie dosc sprawnie, no ale musze sie douczyc troche w zakresie mapownia, projekcji i takich tam o pomoc pytalem no ale...
Wiec sie ucze i trenujemy z Tymko uparcie, po moim powrocie znow sie ostro wezme choc zdrowie mi nie dopisuje ale za blisko, juz jestem i takie mam wrazenie ze obaj z Tymko zdecydowanie chcemy to dalej poniesc, uwazam tez ze wystarczy nas 2 na program minimum.

damian nie pisz na przyszlosc najpierw ze nie oczekujesz wszystkich 500 samochodow tylko postepu, a pozniej ze 1 auto na miesiac w pojedynke to malo (tym bardziej ze nie widzialem zebys sam wykonal jakiekolwiek wiec wyglada na to ze malo o tym wiesz) to zwyczajnie zle wyglada w zestawienu z plytkosca muzgu, nawet jesli wiesz ze pisze sie to przez o rozumiesz ?

I nie Wiktor nie konczymy dyskusji bo ja porwe sie z motyka na ksiezyc tym razem bo jest mniejszy i zapytam raz jeszcze, jak widzicie liste zawezona to tych paru japonczykow ? (Wiktor nie planuje uzyc twoich modeli ale jak ktos wrescie odpowie zapytaniem czemu nie ma tam Celiki LB ktora robiles to mzliwe ze sie odezwe) zatem czy ktokolwiek zwrocil uwage na to podkresle kolejny raz zawezenie listy ?

Dodam jeszcze ze jest naprawde przykre ze nawet za darmo tego nie chcecie, glownie odnosze wrazenie ze dlatego iz nie przynosze tego w zebach. Nie chcecie przyjolem nic na sile...

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 01, 2009, 12:17:48 pm »
OK z powodu tej zapowiedzi : http://www.simbin.se/games/race_on.htm...
...zawieszam wszelkie prace nad nowymi efektami wizualnymi te ktore wypracowalem byc moze wypuszcze w jakiejs paczce jako pacza do gtr 2.

Tymko menu dokonczymy tak czy inaczej bedzie do wykozystania i mysle ze obaj chcieli bysmy takie cos w portfolio...

...co do reszty mysle ze wypuszcze tylko Formula PROCAR na gtr2. A to co w tej chwili robie bedzie juz przymiarka pod Race On o ile bedzie taka mozliwosc w koncu dobry model mozna wszedzie wykozystac.

Nie wiem jeszcze jak sie obrobie z czasem bardzo trudnym jest dla mnie przygotowywanie plikow z probkami dzwiekowymi, nie mam jak nagrac, ani za specjalnego softu czy przygotowania merytorycznego...
...no i robota mnie ciagle gania .

Jesli chodzi o 100% odwzorowania fizyki lacznie np z odwzorowaniem zachowan amorkow udalo sie to tylko dla Porsche 911, 914 924 928 934 935 944, Forda Mustanga z 65 i 67 oraz Chevroleta Corvette C2 i C3, De Tomaso Pantera, NST TT i Austin Mini Cooper jezdzacych na KONI mam jeszcze troche manualek w pdfach wiec pewno uda sie wiecej niemniej trudno doprosic sie jakiej kolwiek wspolpracy w tej materii wiec i idzie jak po grudzie.

Stachu co do Mazdy robia ja 2 teamy niezaleznie od nas na zazie wyslalem zapytania o dane techniczne - odpowiedzi brak wiec czekam.

Chcialbym koniecznie zrobic to Volvo p1800 zbieram dane aktualnie nadal Bzzz moze cos pomozesz w przekopaniu netu ?

Bzzz

• PCT Forum User
    • bzzz stuff
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 01, 2009, 15:24:26 pm »
Chcialbym koniecznie zrobic to Volvo p1800 zbieram dane aktualnie nadal Bzzz moze cos pomozesz w przekopaniu netu ?

Czego ci konkretnie potrzeba?. Z tego co do tej pory to widzę że mistrzem szukaczy tyś jest i nijak mi do ciebie, ale mogę spróbować.

Modelu już hoho czasu nie ruszałem bo zostały tylko tekstury, a zbakowanie dobrego AO na moim sprzęcie odpada zupełnie.

Wiktor

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 01, 2009, 22:41:22 pm »
pozostaje sie tylko modlic zeby to wyszlo na PC a nie tylko na konsole - ale chlopaki z simbinu dotychczas na PC tworzyli wiec luzik :0 No i zeby fizyka byla wporzo...

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 02, 2009, 20:10:09 pm »
Wracajac do Volvo to zasadnicze braki w informacji dotycza wysokosci srodka ciezkosci oraz specyfiki amortyzatorow.

Bzzz

• PCT Forum User
    • bzzz stuff
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 03, 2009, 14:07:47 pm »
Jeśli tego nie będzie w którymś z manuali na tej stronie:
http://volvo1800pictures.com/sweden/Volvo_1800_dokumentation_main_page_en.htm
to obawiam się że zostanie tylko pytanie po forach tematycznych :-\

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 04, 2009, 11:27:57 am »
no nie wszystkie mialem z tych - jak bede mial serie kolejnych renderow kolo pewno czwartku to poczytam...

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 15, 2009, 12:35:08 pm »
no ciezko z tymi danymi troche to irytujace nie lubie jak brakuje kluczowej...
...no nic moze sie uda dojsc do sytuacj w ktorej bedzie do wydedukowania z fusow tylko 1 liczba jeszcze zasysam 1 manualne naprawcza w pdf zobaczymy...

...Wiktor Spa powiadasz powiem tak jesli Spa to zima co ty na to ?

Wiktor

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 15, 2009, 13:45:30 pm »
Owszem SPA w barwach zimy albo pogranicza jesieni i zimy mialoby bardzo ciekawy klimat :D Jestem ZA! Pisz tylko co trzeba uzbierac - jakie materialy. Moze inni tez sie na to powia...

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 15, 2009, 15:02:27 pm »
no kozystajac z tego ze masz gory i snieg mozesz napstrykac ze 2 gb referek i potencjalnych tekstur czasu jest sporo bo nie rusze tego do puki nie skoncze w 100% z Alabama, do tego pasowaly by ksiazkowe dane odnoscie przyczepnisci opon na tego typu nawiezchniach i bedziemy w domu reszta jest dokladnie obmyslana model toru jest w gtr jak wiesz nie najlepszy ale jak by go zaatakowac we 2 pozniej to mysle ze tez by sie dzialo...

Do tego bylo cos w necie pamientam z wyscigu klubowego czy zlotu wlasnie zima tam i byly jakies foty trzeba by to wykopac na nowo szkooda ze wowczas nie zapisalem...