Autor Wątek: [info] GRYPLAN  (Przeczytany 6184 razy)

damusto@

• Moderator
Odp: [info] GRYPLAN
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 26, 2009, 22:38:32 pm »
Paczka 1 ma finalny ksztalt w mojej glowie - jesli idzie o samochody od tej pory wybor jest scisle ograniczony do ponizszej listy (bede ja jeszcze rozwijal ale nieznacznie):

- A.C. Bristol (CP/DP)
- A.C. Cobra (AP)
- Abarth Zagato (HP)
- Alfa Romeo Giulietta (GP)
- Alfa Romeo Giulietta Veloce (DP)
- Alfa Romeo S/S (DP)
- Alfa Romeo Speciale (CP)
- Alfa Romeo Sprint Z (CP)
- AMC AMX (BP)
- Aston Martin DB4 ()
- Aston Martin DB4 GT ()
- Austin-Healey (DP/EP)
- Austin-Healey 100-6 (EP)
- Austin-Healey 100 Le Mans (DP)
- Austin-Healey 3000 (CP/DP)
- Austin-Healey Sprite (FP/GP/HP)
- Chevrolet Corvair (Sedan)
- Chevrolet Corvette C1 (BP)
- Chevrolet Corvette C2 Sting Ray (AP)
- Chevrolet Corvette C3 Sting Ray (AP)
- Daimler SP250 (CP)
- Denzel 1600
- Elva Courier (FP)
- Fairthorpe Electron (EP/FP)
- Fairthorpe Minor (GP)
- Ferrari 250 GT (BP)
- Ferrari 250 GT California (BP)
- Ferrari 250 GT SWB (AP)
- Fiat 750 (HP)
- Fiat 1500 ()
- Fiat-Abarth 750 (HP)
- Fiat-Abarth 1000 (CP)
- Fiat-Abarth Allemano (HP)
- Frazer Nash Mille Miglia (DP)
- Jaguar E type (AP/BP)
- Jaguar XK120 (DP)
- Jaguar XK140 (CP)
- Lotus Elan (BP)
- Lotus Elite (DP)
- Lotus Seven (GP)
- Lotus Seven A (FP/GP)
- Mercedes 300 (BP)
- MG A (EP/FP)
- MG A MK 2 (EP)
- MG TD (FP)
- MG TF (GP)
- Miller-Hanson (CP)
- Morgan Plus 4 (CP/DP/EP)
- Morgan Plus 4 SS (CP)
- Porsche 356 (EP)
- Porsche 356 1600 Super (DP)
- Porsche 356B Super 90 (CP/EP)
- Porsche 356 Carrera (BP/CP/DP)
- Porsche 356 Speedster (BP/DP/EP)
- Porsche 356 Super (DP)
- Porsche 904 GTS (AP)
- Porsche 911 S (CP)
- Porsche Coupe (DP)
- Porsche GT (BP)
- Porsche S (DP)
- Shelby Cobra 289 (AP)
- Shelby Cobra 427 (AP)
- Shelby Mustang GT350 (BP)
- Siata 208S (FP)
- Sunbeam Tiger (BP)
- Triumph Spitfire (GP)
- Triumph TR250 (CP)
- Triumph TR3 (EP/FP)
- Triumph TR3A (EP)
- Triumph TR4 (DP/EP)
- Turner Alex (FP)
- TVR Griffith 200 (AP/DP)
- TVR Griffith 400 (AP)
- Volkswagen Bug ()
- Volvo P1800 (EP)
- Volvo P1800 A (FP)
- Volvo P544 (Sedan)

w 1 kolejnosci te do ktorych mamy printy - dla mniej zorientowanych to wszysko to co scigalo sie w 60tych w USA w klasie PRODUKCYJNEJ (czyli fabryczne jezdzidelka bez znacznych przerobek - tak bedzie nam latwiej o dane techniczne - niemniej dopuszczam zamiane P na M podczas opracowania czyli warianty MODYFIKOWANE)
Nie przypuszczam by pojawili sie nowi chetni wiec pytanie Wiktor jak to widzisz ? Oczywiscie zaczniemy od torow jak je zakontraktuje to wejdziemy w autka, torow znaczy ze Ty robisz TEN odcinek
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 13:18:28 pm wysłana przez damusto@ »

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 31, 2009, 19:42:25 pm »
Byc moze niebawem i szybko powstanie osobny modzik formula PROCAR bowiem mam sygnal od Bruneq'a ze jego BMW M1 szczesliwie dochodzi konca 8)
Jakis czas temu policzylem aerodynamike tego pojazdu na poczatkowej fazie modelu, niestety nadal sa braki w danych technicznych tego pojazdu, moze pomozecie je wyszperac ?

dla niewtajemniczonych takie to sobie jest jezdzidelko

http://www.youtube.com/watch?v=LaaZmXWcswQ

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 06, 2009, 00:09:46 am »
OK kontakt z Bruneq sie urwal nie wiem co on modzi mniejsza o to ...

Postemp prac nad moimmodelem macie tutaj

http://www.pchteam.com/forums/index.php?topic=3097.15

Natomias zastanawiam sie czy nie dalo by rady szybciej zrobic paczki japonskich smokow, Radku to glownie zalezy od Ciebie jak bys zwarl posladki z MX-3 to przy odtobinie szczescia 3 kluczowe pojazdy prawie gotowe bowiem wlasnie debatuje o fuzji z Team21 a oni popelnili 1gen Skylina i jest calkiem do rzeczy widzialem tez Corolle wiec zasadniczo lata 60 zamkniete i wchodzimy w 70te...
No i widze ze jest tu sporo fanow japonczykow...
... moze to pobudzi jakichs chetnych ?

wowczas mamy:

1967 - Datsun Fairlady SRL311 i Sports 2000 SR311
1972 - Datsun Skyline C110 i Datsun 240K

1972 - Mazda Luce R130 i Savanna RX-3

1972 - Nissan GT-R i  KPGC110 GT-R oraz RX-4

1966 - Toyota Corolla E10
1970 - Toyota Corolla E20
1974 - Toyota Corolla E30, E40, E50

« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 00:30:49 am wysłana przez damusto@ »

Wiktor

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 06, 2009, 12:15:58 pm »
No tak.. teraz paczka fur japonskich, przedtem grupa 5, grupa 4, jakies inne paczki.. za duzo tego zdecydowanie. Jest to nie do ogarniecia. Aaaa i widze ze kolejny tor a zaden z poprzednich kompletnie nie skonczony nawet dobrze nei zaczety...  I jeszcze jakis team 21 ktory pewnie tez ma swoja wizje. To sie wymyka spod kontroli. Jak tak dalej pojdzie to faktycznie nic nie bedzie zrobione. Stworzenie 1 fury we wszystkich opcajch to zdecydowanie za duzo roboty - dlubanina na 100 lat. Nawet Simbin wypuszcza gierki z okreslonymi grupami pojazdow. Mozna zrobic 50 np Mini Morisow ale wtedy zrobmy tylko paczke z Mini. Bo jak bedziesz chcial zrobiz z kazdego auta po milion wersji to naprawde to jest nie do przejscia. Nadmierna dokladnosc tez jest przesada przy tym engine graficznym... Takie cos jest nuzace. Sorry, ale ja rezygnuje z tego bo w takim ukladzie to strata czasu, jednak zycze Wam powodzenia!

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 06, 2009, 13:06:27 pm »
hm nie wyczules intencji ja wlasnie skracam powyzej jest lista 5x dluzsza a teraz proponuje cos innego szukajac wiekszej ilosci chetnych...

...swoja droga nie pomagasz popchnac tego projektu, dlatego zostales zawieszony, od 4 tygodni zwodzisz mnie z upkiem Stratosa...
...hm ja wiem ze kazdy ma swoje sprawy, ale po co kit wciskac, dlatego ostrozniej prosze z takimi wyladowaniami to tyle w kwestii.

Co do toru jest roznica miedzy wykonaniem toru a downloadem i definicja 1 malego pliczku ja rozumiem twoje rozgoryczenie juz raz to przerabialismy po co ta powtorka ?

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 06, 2009, 15:36:33 pm »
(to na usunieta przez kogos powyzsza wiadomosc szachisty)
prosze bardzo odzyskany z subskrypcji mailowej cytuje

"Wszyscy już kładą lachę na tego moda - już nie tylko stali użytkownicy forum, ale też najbliżsi współpracownicy;) Nic dziwnego - awykonalną listą aut i wikipedią w tematach na forum na nikim wrażenia się nie zrobi. Do tego dochodzi frontman całego projektu, damusto, z megalomanią i wrodzoną skłonnością do wysługiwania się kolegami, których "zawiesza w pracach", nie zdając sobie sprawy jak zarówno nam, trzeźwo myślącym userom forum, wisi i powiewa.
Także dobrze Ci radze damusto, spasuj z tematem, bo supermenem to Ty bedziesz jak Ci tata autko na baterie kupi.

Szachy?"

koniec cytatu

aha no wolno ci tak uwazac nie mam nic przeciwko...

Ja nie wysluguje sie nikim szukam tylko podobnych fanatykow bo wiem ze sam nie dam rady tego zrobic - i co w tym z supermena ?

Zasady sa jasne i wypisane od dawna nic nie ukrywam trafiaja tu ochotnicy...

... skoro kladziesz lache to co tu robisz z ta swoja wylewnia, zaczynam cie jednak rozumiec poczatkowo myslalem ze twoje problemy wynikaja z frustracj o podlozu sexualnym, ale chyba sie mylilem obecnie zakladam ze chodzi o cos innego ale nie o tym tu mowa ...

... jesli komus wpisuje ze jest zawieszony to nie zeby sie przejol i mial zawal tylko zeby inni ktorzy czasem czakaja na material od niego wiedzieli co sie dzieje, zwykle zawieszenie wynika z niedotrzymania swoich slow lub zerwania kontaktu to tyle.

No i coz moze zamias gledzic o szachach ty zaczniesz szukac nam referek a wowczas ci co chca i potrafia modelowac kozystajac z tego co podrzucisz zaczna spokojnie modelowac ale w to nie wierze bo to wymaga wysilku i wiedzy a ty moj drogi wpisujesz sie w inny kanon...

Jesli wszyscy jak mowisz leja na to to co robi ponad 1000 odwiedzin na stosunkowo swiezym wipie...

ponadto spasowalem juz dawno - deklarujac ze powstanie tylko formula PROCAR, co nie zmienia faktu ze szukam chetnych dalej, bo podoba mi sie idea wspolpracy w zespole.

z laski swojej nie marnuj wiec naszego czasu i jak mowisz tak zrob poloz laske na ten dzial i graj w szachy z innymi w pozostalych subforach.

Wiktor swoja droga co zlego widzisz w pozyskaniu gotowego w 100% samochodu, Gniazdo chcial robic Datsuna (poprosilem by dokonczyl 930 adaptujac na 934) Miklas zas Toyote Trueno pomyslalem wiec ze moze to zjednoczy wieksze sily, choc nadal podtrzymuje ze na miare swoich mozliwosci pomoge opracowac kazdy sensowny model i to nie tylko z full listy, wolalbym jednak nie tylko porzucone modele ale taki gdzie wspolnie mozna podzialac...

Zamykam te kwestie bo nie jest to rzeczowa dyskusja nawet jakies wspolnej strategii nie da sie omowic szkoda bo to mogliscie ukierunkowywac tego moda.

Ja swoje robie...
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 15:59:20 pm wysłana przez damusto@ »

Mikä

• PCH Friends
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 06, 2009, 15:46:49 pm »
Jak juz sie wkur**iasz, bo obiektywne komentarze Cie dotykają, to przynajmniej ich nie kasuj, zeby mozna bylo sie w ogole domyslec o czym jest dyskusja, panie gwiazdor.

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 06, 2009, 15:56:46 pm »
nie skasowalem go ja, popytaj na irc kto, i nie jestem wkurzony ale zaraz bede, bo zamiast konczyc felge gadam na zbedny temat...
...twoja postawa natomiast zniecheca mnie do puzniejszej publikacji poniewaz to jedna z nielicznych form jakiegokolwiek odzewu tu zaczynam myslec ze moze faktycznie nie warto skoro jest taki odbio i tyle.

swoja droga zastanawiam sie za co masz tu 5 gwiazdek pochwal sie
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2009, 16:01:03 pm wysłana przez damusto@ »

Mikä

• PCH Friends
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 06, 2009, 16:19:35 pm »
Idź już lepiej kończyć tę felgę, bo gówno mają do tego moje 5 gwiazdek.
Ja się nie pucuję, skąd Ty masz moda i ten dział, a egzystuje na tym forum ze 3x dłużej niż Ty.

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 06, 2009, 16:31:06 pm »
hehe i co z tego wynika - poza bezproduktywna frustracja wyladowywana w ten sposob - bliskich tez bijesz ?
Na mnie to nie dziala daruj sobie naprawde i dorosnij

Mikä

• PCH Friends
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 06, 2009, 16:53:16 pm »
Pytasz skąd gwiazdki, więc dałem do zrozumienia, że to nie Twoja brocha.
Teraz pytasz o bicie bliskich... Skaczesz z tematu na temat, kasujesz posty, potem je wklejasz, cudujesz...
Weź Ty się chłopie ogarnij i złap jakiś schemat myślowy, bo jak w taki sam niechlujny sposób zarządzasz modem jak wypowiedziami w tym temacie (pomijając już brak interpunkcji i ortografii), to prędzej na Saharze się piasek skończy niż Ty wydasz tego moda.

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 06, 2009, 17:06:20 pm »
dobre to... juz rozladowany ? mam nadzieje ze ulzylo ciesz sie ze w tym pomoglem to teraz idz zbieraj na nowo energie ja bede tu czekal niezlomnie sluzac pomoca swoja droga widze ze sporo osob na to patrzy rozumie ze lubicie ...

Ja bym wolal jednak pogadac o tym czy sa wieksze szanse polaczyc sily nad ta jakonska lista choc domyslam sie ze jak zawsze nie - pytanie tylko czy 1 szachista potrafi tak zterroryzowac forum ze nikt nie podejmie rzadnej akcji...

Jeden szachista ktorego szczytem mozliwosci jest jak widze zdeformowanie fotki facjaty cos co chce przypominac fiata 500 i pobity merol litosci.

PS

niech sie ujawni osoba ktora skasowala tego posta bo widze ze go strasznie wzielo Mk2 to ty ? Wiem ze byles wowczas na watku...

Mikä

• PCH Friends
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 06, 2009, 17:18:31 pm »
Moje samochody zostały dobrze przyjęte jak na owe czasy przez ludzi siedzących w temacie, a na opinii takich gwiazdorów i pozerów jak Ty to mi kompletnie nie zależy;)
Jak sprytnie wygrzebal modele sprzed 4 lat prawie;o Politykiem zostań, myślałeś o karierze w PiS?

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 06, 2009, 17:42:14 pm »
aha no coz wybacz tak wyszlo ze to jedyne co ciebie tu reprezentuje wiec mnie nie win moze dla odminy zrob cos nowego i pokaz ze nie jestes tu figurantem ...

Miklas

• PCH Legends
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 06, 2009, 17:45:16 pm »
Może już tak wystarczy, co? Jak damusto chce i umie to niech robi ten mod, a ty mu się nie mieszaj, Miken, nie pasuje - nie patrz tu, bo dogryzając na takim poziomie tylko robisz z siebie idiotę.

Wbrew pozorom jest na tym forum kilku ludzi, którzy chcą przy tym pomoc i widzą w tym sens.

(I nie kozakuj tu tymi modelami z początków zmoda 1, jakie ja bylem w stanie zrobić po kilku miesiącach pracy z nim :D)
hai tharrr!