Autor Wątek: [wip] INTRO  (Przeczytany 3982 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damusto@

• Moderator
[wip] INTRO
« dnia: Maj 29, 2008, 16:45:03 pm »
Będziemy tu lepić pomysły i materiały do intro. Opracowaniem tego zajmie się najpewniej Bzzz będę mu pomagał/wszyscy będziemy myślę.
Na początek Bzzz pytanko - aktywowałem czas rzeczywisty w GTR2 i chce to pokazać chce zacząć intro od kilku sekwencji wschodów słońca na paru torach. Pytanie jest jak tego dokonać. Nagranie frapsem takich długich 24H sekwencji raczej odpada - jakieś pomysły ?

Myśle ż mozna by cos podzialac takimi patentami

z ta jednak różnicą ze zamias kolorów i blanków białych widział bym stary czarnobiały fil nie wiem jak to wyjdzie to taka pierwsza wizja.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2008, 10:25:20 am wysłana przez damusto@ »

Bzzz

• PCT Forum User
    • bzzz stuff
Odp: [Wip] INTRO
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 29, 2008, 16:58:14 pm »
Można przyspieszyć zmianę pór dnia w grze. Daylight Acceleration max na 60x podobno. Piszę podobno bo u mnie jakoś to nie działa...
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2008, 16:59:49 pm wysłana przez Bzzz »

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 29, 2008, 17:07:33 pm »
Nie zrozumielismy się - ustawiłem czas rzeczywisty i dynamiczna zmianność pogody czas jest pobierany z zegara systemowego nie da się go przyspieszyć.
Napisz prosze cos wiecej o tej "twojej" opcji moze zrobi sie to na okretke uzywajac standardow.

Bzzz

• PCT Forum User
    • bzzz stuff
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2008, 17:24:41 pm »
Ustawiasz zwykły czas wyścigu np 5.00 i w zakładce realism zmieniasz Time Acceleration na 60x. Wyjeżdżasz na trasę i obserwujesz wschód słońca który trwa ok 5 min.

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 29, 2008, 18:13:57 pm »
ok juz mam na to koncept mysle ze da rade hehe jutro moze bede juz cos mial bo dzis nie dam juz rady

A takich efektów si e nie boisz ?

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 29, 2008, 20:11:12 pm »

mk2

• PCH Legends
    • PCHTeam
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 29, 2008, 20:20:24 pm »
Wygląda to dość ciekawie, mogłby by tak jakieś furki ciąć ten zakręt, ale to nie teraz, wiem :)
Gigabyte GA-990XA-UD3 AM3+ | AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Patriot AMD Black Edition II DDR3 2x4GB | HiS Radeon 6770 1GB
 WD Caviar Green 1TB | Cheftec 550W

#pchteam | #max3d.pl

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 29, 2008, 22:19:14 pm »
samochody to sie robia bardzo powolutku ;-)

Bzzz - dasz rade takie efekty machnać jak tu na samym poczatku ??
tylko te splowiale kolorki trzba by lepiej rozegrac

Bzzz

• PCT Forum User
    • bzzz stuff
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 30, 2008, 13:21:26 pm »
Wyskrobałem coś takiego na szybko:
http://www.youtube.com/v/WHuzvgWQzIY
Wysoka kompresja bo nie chciało mi się czekać na długi up ;)
ps: W ulubionych w moim profilu są filmiki w których patrzyłem na kolorki
« Ostatnia zmiana: Maj 30, 2008, 13:49:03 pm wysłana przez Bzzz »

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 30, 2008, 14:35:37 pm »
Nooooooooooo o o o wlasnie o cos takiego chodzi mi...
(jestesmy blisko)
Scenariusz widze tak mniejwiecej:
[Stary zlochany]
1) prezentujemy kilka nocnuch ujec zrobionych przez nas torów w tle slychac swierszcze itp
2) na jakims szerszym kadrze byc moze z powolnym przelotem przez prosta startu na Spa lub Le mans wschod slonca
3) moze sie wplecie jakies scenki z napelniania toru widzami mam takie ze startch wyscigow 24h
4) ustawienie wozów na polach
5) klasyczne 4 3 2 1 jak na starych filmach i rusza wyscig [z kozackim kawalkiem z dekady]
6) teraz pokazujemy symbolicznie ze wyciągamy nieko z dawnych lat cos i to mysle jakos tak jak tu
z ta roznica ze w tle stary film z poczatku a w wycinku juz normalnie moze nieco podradowane
No i skupiamy sie na ciekawych rzeczach tym wszystkim co mamy lepsze i duzo lepsze od oryginalu :-]

Bzzz puszcze Ci na PMa namiary skype bo chce nieco o tym jakie tam sa opcje i mozliwosci z Toba pogadac bedzie szybciej i dokladniej to zalatwic w ten sposob. Hehe no i wedrujesz zdecydowanie wyzej w creditsach - cieszy mnie twoeje zangarzowanie

damusto@

• Moderator
Odp: [wip] INTRO
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 13, 2008, 15:56:25 pm »
OK pierwszy materiał pojawi sie jak skoncze z Mini - zaprezentujemy wowczas tzw MiniCross oraz Mighty Mini Challenge jak tam Bzzz z efektami ?

Forlorn

• PCT Forum User
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 08, 2008, 18:22:21 pm »
Ja tam czasami bawię się w Premiere Pro oto przykłady.
http://www.youtube.com/watch?v=c1aU9GcM8cQ
http://www.youtube.com/watch?v=0Adk9MQj79I
oczywiście to moje pierwsze nagrania z rFactor i nie bardzo łapałem z tymi kamerami

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 08, 2008, 20:20:44 pm »
Powitac, dobrze wiedziec, bede mial to na uwadze w stosownym czasie - dasz rade z efektami o ktorych byla mowa wczesniej ?

Forlorn

• PCT Forum User
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 08, 2008, 21:34:30 pm »
ja na pewno ,czy sprzęt da radę to już inna sprawa.
Pierwotnie filmik z francji miał 16GB ponieważ robiłem go w Adobe Elements i przy niskiej jakości projektu dużo traciły urywki zgrane frapsem.
Problem znika w wersji Pro nie tak intuicyjna i prosta obsługa jak w elements, ale za to jakość znacznie lepsza troszeczkę kosztem dłuższego renderingu materiału

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 08, 2008, 22:14:41 pm »
A to fajno - na pewno bedziesz molestowany robieniem intro - hehe ale jak rozumiem zglaszasz sie na ochotnika :-]