Autor Wątek: Poszukiwane/Poszukiwani  (Przeczytany 7557 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damusto@

• Moderator
Poszukiwane/Poszukiwani
« dnia: Maj 26, 2008, 14:04:04 pm »
OK
a tu troche bierzacych potrzeb wszelkiej masci

NA POCZATEK POSZUKUJEMY KILKU OSOB:

1) kogos z dobra znajomoscia terminow i nazewnictwa w mechanice samochodowej (do opracowania polskiej wersji jezykowej menu moda i helpa)

2) kogos z bardzo dobra znajomoscia angielskiego (kontrola angelskiej wersji menu moda i kila oficjalnych pism) zglosil sie Jant

3) kogos ze znajomoscia francuzkiego (troche danych technicznych do przetlumaczenia)

4) zrecznego dzwiekowca

5) kogos kto potrafił by zrobic fajnego filmika konkretniej: obrobic, poprzeplatac, dodac pare efektów itp

6) kogos kto potrafilby zdekodowac pare pliczkow

Jacys chetni ?
[/b]

POSZUKUJEMY TEZ SOFTU NAJLEPIEJ DARMOWEGO:

1) ktory potrafi odgadnac kolory z czarnobialej fotki
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2008, 08:15:41 am wysłana przez damusto@ »

Bzzz

• PCT Forum User
    • bzzz stuff
Odp: Poszukiwane/Poszukiwani
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 26, 2008, 14:33:00 pm »
Sam z nudów zacząłem spolszczenie do czystego gtr2. W tej chwili jest on ukończony w 70%. Mogę się podjąc ukończenia go + przetłumaczyć info do szkoły jazdy, ale będę potrzebował pomocy bo niby wiem że clutch to sprzęgło a wipers-wycieraczki, ale może być ciężko zwięzłym przetłumaczeniu choćby wyrażenia full course yellow by było wiadomo o co chodzi...

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 26, 2008, 14:38:48 pm »
full course yellow - "żółta flaga na torze"

bądź "okrążenie pod żółtą flagą", ale to raczej odnosi konkretnie do okrązenia a nei komunikatu o flagach na torze.

Jakbyś czegoś nie mógł przetłumaczyć to mogę spróbować pomóc.
« Ostatnia zmiana: Maj 26, 2008, 14:44:08 pm wysłana przez Siadły »
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 26, 2008, 15:02:43 pm »
Bzzz a jak z polskimi znakami jest bo ja sie w polski nie bawilem ?

No i sa w tym upierdliwe niulanse bo full course yellow - to owszem jest żółta flaga na torze na calym torze i zawsze dodac czy sie domysla inni ze sa sektory itp...
...ale ja mysle o takiej wersji dla PRO co nie maja tzw glupich pytan a sprzeglo przy tym co bedziemy opisywac to nic ;) sa bardziej upierdliwe kwestie niemniej ok umowmy sie tak Bzzz
Mi potrzeba na razie polskiej wersji wszystkiego po za tym co w garazu bo garaz jak wiesz przeczesalem z gory na dol i jeszcze troche tylko tak mysle moze najpierw dokoncze ta angielska wersje zeby nie bylo balaganu niemniej polonizowac mozesz spokojnie rownolegle reszte. Tylko malo mi tam doradzacie na watku w menu modzie i hm troche ugrzazlem z czytelnoscia pewnych spraw i nie mam pomyslu no ale nic na sile wezme wiekszy mlotek ;-)

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 26, 2008, 15:07:14 pm »
O ile dobrze pamietam, to żółta flaga nei jest sygnalizowana komunikatem. Chyba jedynie jest komunikat o żółtej fladze na całym torze. Ewentualnie można dodać słowo "całym", choć nie jest to chyba konieczne.
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

Jant

• PCT Forum User
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 26, 2008, 15:10:31 pm »
Mogę pomóc jeśli chodzi o angielski, kontakt w profilu =o

Stachu

• PCHTeam
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 26, 2008, 15:28:25 pm »
ej i jeszzce zeby było jakies wytłumaczenie tego wszystkiego dla noobów bo ja niewiem nawet co to jest ta zółta flaga albo jakie beda róznice po zmienieniu tech numerków w garazu (chodzi o te ustawienia opon itd) ;o

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 26, 2008, 15:41:15 pm »
hehe o garazu dowiesz sie w helpie a regulamin zamiescimy w opisie kazdego mistrzostwa uwzgledniajac daty ale to juz dyskusja na wontek z menu modem

Bzzz

• PCT Forum User
    • bzzz stuff
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 26, 2008, 15:41:40 pm »
Z polską czcionką będzie mały prob bo główna czcionka wygląda tak:

Próbowałem edytować i zmiany nie działają tzn można kolorować ale nie można wyjechać poza szablon litery np zamiast Ą jest znak Y z dwiema poziomymi kreskami. Po zmianie jego na Ą znak pozostaje taki sam. Nie wiem na jakiej zasadzie to działa może jest tam jakiś ukryty kanał alpha, bo pierwotnie jest to format .tga ale żadnych warstw nie ma w fotoszopie.
Narazie dałem spokój z czcionką, robię bez polskich liter.

Poza tym reszty czcionek jest rodzajów osiem hehe...

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 26, 2008, 15:44:57 pm »
ale to juz prosze >>tutaj<<

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 27, 2008, 08:42:17 am »
Poszukujemy tez (najlepiej darmowego) softu ktory potrafi odgadnac kolory z czarnobialej fotki - jakies pomysly ?

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 28, 2008, 20:09:42 pm »
potrzeba tez kogos ze znajomoscia softu ktorym mozna by zrobic cos w podobie do tego

http://www.youtube.com/watch?v=uHv5oOJn2P4&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=In5dWx8Of0M&feature=related

Bzzz

• PCT Forum User
    • bzzz stuff
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 29, 2008, 14:59:39 pm »
pkt5 - o czym? a raczej z czego? Bo jeśli chodzi o intro/zapowiedź modu to trzeba go najpierw mieć :P
pkt6 - można prosić o rozwinięcie? jakich plików?

Co do odgadnięcia kolorów jest to raczej niemożliwe. Najprostszy przykład: link1 i link2
« Ostatnia zmiana: Maj 29, 2008, 15:18:30 pm wysłana przez Bzzz »

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 29, 2008, 16:07:45 pm »
Ok wiec Ad.5 pytanie czy masz w tym wprawe i chcialbys to robic ? material sie znajdzie spoko caly czas sie produkuje cos i bedzie przybywac

co do plikow to gtr2.exe na poczatek

Co do kolorów spodziewałem sie tego - dzięki że znalazłeś czas żeby mnie w tym upewnić - acz punkt zosatwie moze ktos wie cos czego my nie hehe... mowia ze wszystko jest mozliwe

Bzzz

• PCT Forum User
    • bzzz stuff
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 29, 2008, 16:26:23 pm »
Konkurencji jakoś nie widzę więc mógłbym spróbować ;) Jakiś czas temu bawiłem się w programie do obróbki filmów Magix Movie Edit Pro więc mniej więcej wiem czym to się je. Reszta wyjdzie w praniu ;D

A co rozumiesz pod pojęciem zdekodowanie? Wyciągnięcie czegoś z danego pliku? Co konkretnie?