OK dziek przychylnosci organizatorow tego forum mozemy otwierac osobne watki dla poszczegolnych jezdzidelek w odpowiednich poddzialach dzieki czemu mam nadzieje utrzyma sie wszystko we wzglednym porzadku.
A zatem MINI MINi MINI...
...zapyta ktos dlaczego otóż chocby dlatego ze kolejno 4-krotnie zwyciezal w Monte Carlo...
Tak to jest przednio napedowka tak nie nawidze ich a zdaje sie on je zapoczatkowal ale utrzymac sie za tym Mustangiem w zakrecie nie latwo i to doceniam
TERAZ PROSBA nie zakladam tego wadku zeby chwalic sie ze udalo mi sie wymodelowac kolejny element - z tym dam sobie rade, mysle ;-)
CELEM JEGO ZALOZENIA JEST chec uzyskania pomocy w przeszukiwaniu sieci ze wszelkimi niezbednymi materialami, licze na pasjonatow.
Nie chodzi tez o Blueprinty takowe posiadami i powolutku dziubie model. (No chyba ze wersji Clubman)
Chodzi o fotki historyczne, wydatowane, pozwalajace na odwzorowanie kolejnych wariantów auta, a takze skorek i najwazniejsze WŁAŚCIWOŚCI JESDNYCH.
OK w skrocie oto co cech**e minikiedy jezdzic nim ciut ostrzej niz fabryka przewidziala:
Mini Cooper S – 1967 1275cc Na chwile obecną do opracowania modelu wlasciwosci jezdnych bede uzywal modelu SimBinu z pobranego GTL moj na razie jest w powijackach czytajcie mam porozpinane splajny ale jeszcze nie do konca to gotowe.
Poniewaz nie ma szans na wyszukanie wszystkich danych niezbednych do pewnego 100% odwzorowania zachowan trzeba bedzie nieco odgadnac i porowenujac czasy przejazdów oraz zrzucone ekrany z fotkami
Wyszukuje kilka czasow z kwalifikacji kreconych na torach ktore posiadam wiec teraz bede to porownywal poniewaz opracowalem juz wstepnie model wlasciwosci jezdnych.
1971 Brands Hatch
BMC Mini Cooper
1293cc Group B
CZAS: 1.52,8/1.55,0 moj nowy nieco porawiony 1.59,49
da sie z tego urwac 0,x s
Czas isc w slady tych luzakow, wyspiarze smigaja bez klatki wiec i ja moge
35-40 kg mniej to duzo przy 120 jak sie okazuje kucach na poczatek lepiej ale eh 1.56,06
POPRAWKA kierowców zginęło tu 4 z czego 3 zima 1965/66 tor po sezonie w 1971 przebudowano "major safety work" zmieniono nieco geometrię 3 zakretów, zmodyfikowano tez pierwsza linię.
Nadal aktualne - Wiktor nie musisz mnie juz probowac dogonic mamy inny layout toru
1970 Chrystal Palace
Morris Mini Cooper S
1293cc Group B
CZAS: 1.03,8/1.04,0 moj auto nadal bez przerobek nowy czas 1.06,2 Wiktor co ty na to ?
1968 CROFT
Morris Mini Cooper S
999cc Group A
CZAS: 1.24,0
DIJON-PRENOIS (poszukuje donych bo to jeden z moich ulubionych torow)
Morris Mini 1275GT
1275cc Group 5
CZAS: 1,59.957 ale w 2007 roku nie zbyt relatywne bowiem teraz jezdzi sie grzecznie zeby zabytku nie rozbic je jezdzilem jak czanobialy na 120% jak wszedzie tutaj i mam 1;42.143 przy czym nowa uszczuplona wersja bez klatki i wersja BMC 1293cc
1971 Oulton Park
BMC Mini Cooper
1293cc Group B
CZAS: 1.57,6/2.01,0
1667 SNETTERTON
Morris Mini Cooper S
999cc Group A
CZAS: 1.58,6
Morris Mini Cooper S
1100cc Group 1
CZAS: 2.03,6
Morris Mini Cooper S
1293cc Group B
CZAS: 1.51,1 moj czas w wersji BMC 1.50,57 ale spocilem sie :-]
1973 SILVERSTONE (niestety ten layout toru trzeba bedzie przekonwertowac)
Morris Mini Cooper S
1293cc Group 1
CZAS: 1.49,3
BMC Mini Cooper
998cc Group 1
CZAS: 1.50,9
1976 SILVERSTONE
Morris Mini Cooper S
1293cc Group 1
CZAS: POSZUKIWANY OBECNIE moj czas 1.55,49 wydaje sie byc bardzo prawdopodobny porownujac z nieco slaczsza wersja Clubman
Mini Clubman 1275 GT
1275cc Group 1
CZAS: 1.57,86
1971 ZANDVOORT
Morris Mini Cooper S
1293cc Group 1
CZAS: 1.49,2/ 1.49,4 moj czas perfekcyjnie 1.49,26 :-) ale to swiadczy o tym ze dobrze oddajemy zachownie przy wysokich predkosciach bo to dosc prosty technicznie tor no i bardzo szybki :-] mozna by cos minimalnie z tego urwac bo ze 2 razy odpuscilem odrobinke gazu za duzo.
Morris Mini Cooper S
999cc Group 1
CZAS: 2.01,8/ 2.02,2
I PARE AKTUALNYCH OBRAZKOW:

OSTATNIA NA TEN POST SPRAWA jesli ktos tu smiga Mini moze doradzic i konsultowac zgodnosc z realem jest wysoce pozadanym by wystapil z anonimowego tlumu. Gdybyscie trafili tez pelne specyfikacje danych teamow pamietajcie ze w zasadzie nie ma takich informacji o tym aucie ktorych nie potrafil bym wykozystac dlatego tez lepcie je prosze tutaj tylko prosze w jakis sensowny dobrze informujacy sposob jak model zespol kierowca rocznik mozliwie najwiecej tego choc wiem ze trudno o to niemniej powiem wam tak czasem w ten sposob mozna dowiedziec sie naprawde ciekawych rzeczy.
No dobra sklamalem JESZCZE 1no mam
>>tu<< MINI filmik jednak czy ktos moze doradzic jak preparowac filmy zeby byly optymalne do przeslania na YouTube bo planuje znacznie wiekszy
OK TO TYLE TU NA TERAZ ZAPRASZAM DO WSPOLPRACY
OK LINKI POPRAWIONE DZIEKI ZA UWAGE