Autor Wątek: [info] GTR 2.5 Red Line-Best years of Motorsports Championchips  (Przeczytany 3565 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

damusto@

• Moderator
OK witam wszystkich tu zgromadzonych, oto powoli wychodzi na światło dzienne, cos nad czym pracowalem od dosc dawna. Od jakies 2 lata zeby byc konkretnym.
Zaprezentujemy tu, wraz z druzyną która za moment przedstawie, postepy naszej pracy.
Idea jest dosc prosta, wycisnac z engine GTR2 wszystko co mozna, nastepnie opracowac pakiet, rajdow i wyscigów od lat 60 przez 70 az po 80. Zatem do rzeczy:
Opracowalem zupelnie nowe menu GTR 2 wzbogacilem gre o mnogosc dodatkowych opcji, zmodyfikowalem wszystko od dzwieku po najdrobniejszy detal fizyki ale takze sterowanie i ....
... nie zaglebiajac sie z oryginalu pozostalo ok 6 plikow no moze 8 musial bym sprawdzic.

Teraz czas na autka w 1 kolejnosci adoptuje te z modele z GTL wzbogacajac je nieco i modyfikujac z gory na dol cala fizyke czy tez raczej mechanike w tym czasie, kilku zdolniachow modeluje kolejne furki z listy. co do listy, wyznam ze lista ta jest dluga przerazajaco dluga choc wciaz mocno nie kapletna ale, ale zdecydowanie dystyngowana ;) >>link do niej<<

Lista modelujacych dostepna pod >> linkiem <<

zwracam sie tez z prosba do dyrygentow tutejszych o zalozenie podform dla nas jako ze to bedzie wiele rownoleglych watkow znaczy furki i tory i os'y ten watek chcialbym by byl taki organizacyjno porzadkowy i natury ogolnej.

Idea, cel - to co mnie przyswieca, to odkopac klimat, ozywic, poczuc go, jednoczesnie pozostawiajac po sobie cos, jakis slad na skale calego swiata, w tym wypadku wyscigow, wirtualnych skupionym na tym silniku, to jest sporo ludzi i musze wyznac ze mam juz kilkanascie tysiecy fanow, na calym swiecie - to mile i motywujace.
Klimat klimat klimat a co to wlasciwie oznacza tu odsylam do fotografi takiej jak ta

czyli facet w za wysoko naciagnietych rajtuzach, robi cos wyjadkowo NIEekologicznego, irracjonalnego, bardzo bardzo NIEzdrowego i jak sie to mowi ryzykownego. Jednoczesnie jednak to jak i czym to robi powoduje ze zeby niewiem jak to bylo glupie z punktu widzenia przecietnej gospodyni domowej - ja szanuje go i fotke z tym umieszczam w soim domu na outarzyku w sypialni.
Chce przywolac dawne paliwozerne demony, ktore nie prowadzily sie dobrze, chlaly na umur, nie znaly strachu, nie mialy hamulcy...
Czas kiedy to odwazni ludzie nie tylko mowili ze mysla tak i tak ale gotowi byli zaryzykowac zycie udowadniajac to, innymi slowy kiedy inwencja tworcza konstruktorow w tym tych domoroslych nie byla zanadto skrepowana przepisami BHP i ich pochodnymi. Kiedy nie majacy bladego pojecia o fizyce i noszeniu rajstop faceci budowali swoje ego nie na podstawie grubosci portwela ale w rywalizacji tej wzajemnej i z czasem.
Czas kiedy to bylo w zasadzie dla wszystkich bo wszystkim mozna sie bylo scigac.
Czas kiedy chodzilo o element ryzyka a nie byl on wrogiem publicznym numer jeden
Czas kiedy facet nie bal sie jechac sam na sam w windzie z kobieta nawet na ostatnie pietro
Czas kiedy meskosc miezylo sie sila, kunsztem, wlochatoscia kochonez, kuzem potem krwiom i znojem nie zas czystoscia porow i opalenizna z sauny.
Dosc bo moge tak jeszcze dlugo.
Nie interesuja mnie cele posrednie ja ide na calosc, dlatego nie robimy tu namiastki w postaci 4 autek tych najslynniejszych nie nie. Ja staram sie dotrzec do kulis dalej i glebiej i jeszcze glebiej nawet jesli boli
Zatem zalezy mi na tym by w bic sie w tamte realia by wprowadzic wszystkich kierowcow i tych dobrych i tych zlych, to samo z furami. Latwo smigac szybko BMW CSL ale mozna sie wykazac technika jazdy Fiatem 500.
W sumie trudno ocenic co jest trudniejsze ale na pewno jeszcze trudniej jest kiedy na torze jest jednoczesnie i to i to i to hurtowo.
To naprawde trudne bo kazdy mial nieco co innego pod maska ale powolutku do celu...damy rade jak nie my to kto.
Dobrze wiec w praktyce sprowadza sie to do tego ze modelujac 1 auto czestokroc wykonujemy ich kilkadziesiat...
...zanim popadniecie w panike i przestrach spokojnie rozjasniam.
W zalaczniku J regulaminu FIA mamy wyroznione zasadnicze podzialy specyfikacji na grupy pojazdow
Obecnie z racji rozszeżenia projektu dodtyczą nasz 3 wersje tego załacznika poniewaz na przestrzeni lat był on modyfikowany.
wszystko mozna wyszperać w sieci podaje przyklad, poczatkowy podzial na 6 grup z lat 70tych i tak:

GRUPA 1 seryjnie produkowane samochody turystyczne
GRUPA 2 samochody turystyczne
GRUPA 3 eryjne samochody wielko-turystyczne czy jak to tam po naszemu zwac
GRUPA 4 specjalne wielko-turystyczne
GRUPA 5 sportowe
GRUPA 6 prototypy sportowych aut

i na razie tyle nas interesuje

Czego zatem oczekuje? A no jesli ktos wybiera autko i decyduje sie je modelowac wykonuje serie czyli grupe 1 lub 3 zalezy co to za fura. Nastepnie wykonuje pakiety modyfikacji z adaptacji do grupy wyzszej jak 2,4 czy 5 ale i to nie wszystko, ewolucja modelu takze nas interesuje odwzorowujemy 10 lat motoryzacji, i to ma byc wyczyn a nie jazda po lebkach. Tym ktorzy maja ochote napisac ze to sie nie da, mowie ze wlasnie ze sie da, i my to zrobimy nie na jutro i na za tydzien ale bedzie bo w zyciu trzeba miec jakies hobby a nie tylko robote i zakupy w markecie.
W grze segregacja czesci steruje pewien plik, czyli wszystko jest w 1 paczce, sa elementy stale i zmiene i odpowiednio sa dobierane w dodatku w roznych kombinacjach innymi slowy kilka nadkoli kilka spoilerow i swiatel kilkadziesiat skorek i na torze roj.

Poki co wszystko co robimy bedzie do urzytku wewnetrznego zespolu. Pozniej zdecydujemy co dalej materialy z tym jak ma wygladac model od str technicznej opoznily sie wiec chyba wlepimy je dopiero jutro...

Jesli komus nie odpowiada takie drobiazgowe podejscie, nie dogadamy sie,ale ufam ze nikt tu nic nie musi udowadniac i nie spieszymy sie,gonimy kroliczka gonimy.

Planuje jak juz bedzie czym,rozegrac tez w sieci zawody,czy inaczej co jakis czas rozgrywac dlatego wazne jest by starac sie jakos etapami rownomiernie rozudowywac nasza kolekcje o w miare relatywne zestawy jezdzidelek
Zawody tez ekstremalne 24 H lub 1000 km dokladnie tak jak wowczas jezdzono wiec trzeba bedzie brac urlop lub organizowac sobie zmiennika ale satysfakcja z jazdy i wygranej gwarantowana

Po glowach chodza nam tez tory a jak chodza to znaczy jedno,sa kwestia czasu. Marzy nam sie troche tego co wowczas bylo powrzechne czyli wspinaczki gorskiej,niemniej to pozniej. Na wstepie jednak przydal by sie tor testowy w tym taki z tunelem ktorym mozna by sprawdzic czy bolid f1 np faktycznie daje rade do gory kolami od 150 w gore - mysle ze damy rade to odwzorowac , dam znaczy sie dam bo to moja brocha.
Niemniej przydalo by sie by jesli ktos wie lub ma materialy dotyczace np testow slalomowych rozsatwienia pacholkow itd przedstawil mi to i to w miare szybko.
Na dzis poki co tyle ale moze jeszcze zaatakujemy temat

Watki pokrewne:
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=679241#post679241
http://www.nogripracing.com/details.php?filenr=6723
http://www.nogripracing.com/details.php?filenr=7079
http://www.nogripracing.com/forum/showthread.php?t=19012

Eventualnych chetnych zapraszam
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2008, 19:02:33 pm wysłana przez damusto@ »

Wichur

• PCHTeam
    • Moja strona z portfolio
Odp: [wip] GTR 2.5 "red line mod" - Best years of Motorsports Championchips
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 16, 2008, 08:04:06 am »
Bardzo ladny mod, duzo serca wlozone w wykonanie:)

jestem ZA utworzeniem podforum, bo mod jest naprawde konkretny:) a wlasciwie sam to zaproponowalem, ale czekam na opinie innych :)

Ауди 80

Sadza

• PCH Friends
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 16, 2008, 08:31:36 am »
fajny pomysł i mam nadzieje ze moda ukonczycie poniewaz chetnie bym pojezdzil takimi furkami :)

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 16, 2008, 09:29:32 am »
Jestem oczywiście za, jak mogłoby być inaczej!

Wyślij mi na PM jaką chciałbyś strukturę podforum i wszystko ustawię jak trzeba.

Myślę że wśród naszej załogi znajdzie się paru chętnych do współpracy :D.

_vbl

• PCHTeam
    • http://www.pchteam.com
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 16, 2008, 11:58:59 am »
Jestem pod wielkim wrazeniem. Naprawde super robota.

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 16, 2008, 12:08:18 pm »
Mogę spróbować Lancie Bete Turbo zrobić. Robiłem juz ten model, tylko ze 1500 trójkątów. O ile dobrze pamiętam, to auto jeździło w gr 4? Tylko potrzebuje dokładnych wytycznych dot konstrukcji modelu, ilości poly itd, aby móc się zdeklarować na 100%.
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

_vbl

• PCHTeam
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2008, 13:43:17 pm »
proponuje liste wzbogacic o daty produkcji, poniewaz niektore modele sie powtarzaja w roznych latach.

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 16, 2008, 13:56:31 pm »
wytyczne pojawia sie niebawem cierpliwosci staram sie tu wszystko elegandzko zorganizowac to wazne przy tak duzym projekcie

Szymon

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 16, 2008, 16:21:47 pm »
Trzymam za was kciuki.   ::)

mk2

• PCH Legends
    • PCHTeam
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 16, 2008, 17:56:10 pm »
Pogadajcie ze Stachem, niech przerobi swoją DeTomaso na potrzeby modu :)
Gigabyte GA-990XA-UD3 AM3+ | AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Patriot AMD Black Edition II DDR3 2x4GB | HiS Radeon 6770 1GB
 WD Caviar Green 1TB | Cheftec 550W

#pchteam | #max3d.pl

_vbl

• PCHTeam
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 16, 2008, 18:33:36 pm »
widzailem siateczki od camaro, i byl bym zainteresowany pomoca.

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 16, 2008, 18:40:57 pm »
oblukaj wolne pozycje na liscie i czestuj sie :-]

Stachu

• PCHTeam
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 16, 2008, 22:00:22 pm »
Pogadajcie ze Stachem, niech przerobi swoją DeTomaso na potrzeby modu :)
spoko juz jest wszystko obgadane :)
ale poko co damus sie bardziej lambo zainteresował ^^

damusto@

• Moderator
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 17, 2008, 13:54:55 pm »
hehe nie ludz sie Stachu oba mnie interesuja tylko ze Pantere juz znam a teraz chlone nowosc ;)

Wiktor

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 20, 2008, 17:12:07 pm »
Damy rade :)