Autor Wątek: Propozycja - mała reorganizacja  (Przeczytany 6458 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

mk2

• PCH Legends
    • PCHTeam
Odp: Propozycja - mała reorganizacja
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 10, 2007, 11:28:55 am »
Myśle, ze jednak lepiej byłoby to podzielić, jakoś tak przejrzyściej, porządek będzie.
Gigabyte GA-990XA-UD3 AM3+ | AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Patriot AMD Black Edition II DDR3 2x4GB | HiS Radeon 6770 1GB
 WD Caviar Green 1TB | Cheftec 550W

#pchteam | #max3d.pl

Thunder

• PCT Forum User
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 10, 2007, 11:31:55 am »
sth mylisz się, większość osób z którymi gadam na gg modelują tylko nie pokazują tego na forum
ja sam sobie modeluje teraz 2 wózki a później chyba zabiorę się z WEAWDK  ;D

EDIT:
a poza tym sam mówisz że jak tu pokazujesz to potem i tak modelu nie skończysz więc zastanów się  ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2007, 11:39:02 am wysłana przez Thunder »

Stachu

• PCHTeam
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 10, 2007, 11:43:16 am »
jak chcecie, wasze forum, wasze decyzje.

thunder -> nad czym mam sie zastanowić? że jak pokazuję claya wyrenderowanego z niskimi ustawieniami gi to czepiją się o cienie przy rowcach, albo mi grożą że jak zjebię jakiś model to bedzie źle? to ja już dziekuję za te wipy i dlatego od razu skończone daję, przynajmniej szybciej idzie ;)

Thunder

• PCT Forum User
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 10, 2007, 12:21:39 pm »
jak chcecie, wasze forum, wasze decyzje.

thunder -> nad czym mam sie zastanowić? że jak pokazuję claya wyrenderowanego z niskimi ustawieniami gi to czepiją się o cienie przy rowcach, albo mi grożą że jak zjebię jakiś model to bedzie źle? to ja już dziekuję za te wipy i dlatego od razu skończone daję, przynajmniej szybciej idzie ;)
no niby tak ale co ty byś zrobił jeśli ktoś z twojego ukochanego lambo zrobiłby puszkę z masą błędów??

DMC

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 10, 2007, 12:47:55 pm »
Nie kombinujcie z jakimś podziałem na liczbę poly, a pomysł z przerzuceniem wszystkiego jak leci do midpoly, to tragedia.

Najsensowniej utworzyć jedną kategorię, i tam wszystko wrzucać, z odpowiednim przedrostkiem typu [ZMOD] [3DS]... czyli tak jak mówił STH.

Podział na zaawansowanie modeli też nie jest zły, tylko ja podzieliłbym go tak...

Beginners - First projects, of beginners.
Game - For all levels of lowpoly work, projects for games etc.
Middle - Experienced modelling with good attention to detail and clean, accurate modelling skills.
Hi-End -Projects done with professional/highly experienced modelling, texturing & lighting

Radek

• Dłużnik PCH
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 10, 2007, 13:35:20 pm »
SIADŁY! Hi End to nie jest HP tylko prace na bardzo wysokim poziomie i idelnie dopracowane bo przecie można zrobić prace HP i będzie kompletnie spieprzona :/

toB

• PCT Forum User
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 10, 2007, 14:46:57 pm »
Nie kombinujcie z jakimś podziałem na liczbę poly, a pomysł z przerzuceniem wszystkiego jak leci do midpoly, to tragedia.

Najsensowniej utworzyć jedną kategorię, i tam wszystko wrzucać, z odpowiednim przedrostkiem typu [ZMOD] [3DS]... czyli tak jak mówił STH.

Podział na zaawansowanie modeli też nie jest zły, tylko ja podzieliłbym go tak...

Beginners - First projects, of beginners.
Game - For all levels of lowpoly work, projects for games etc.
Middle - Experienced modelling with good attention to detail and clean, accurate modelling skills.
Hi-End -Projects done with professional/highly experienced modelling, texturing & lighting

Jestem za takim podziałem
Tob01- Wyjebałem sie z PCH (Radio_Edit) [0:45]
...to działa jak nałóg...
...nie da sie, od tak...
PORTFOLIO

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 10, 2007, 17:07:41 pm »
Nie płaczcie o mój pomysł na przerzucenie wszystkiego do pewnych działów. Komu chce się segregować - proszę bardzo, mogę specjalnie dać do tego uprawnienia (no, może nie każdemu :P). Zobaczycie że to nie jest fajne. Osobiście najbliższy mojemu jest pomysł podziału zaproponowany przez mk2 - w zasadzie o to samo chodzi, ale ładniej pomyślane i ja się ku temu jak najbadziej skłaniam. Wychodzi na to, że trzech adminów jest za tym pomysłem :P

Siadły - poza tym, że od zawsze negujesz wszelkie moje pomysły, pomyśl sobie choć przez chwilę, że właśnie obecny podział na maxa i zmoda to właśnie pewien rasizm.

DMC - a czym innym jest podział ze względu na zaawansowanie modeli jeśli nie podziałem ze względu na zaawansowanie modelu? Może nie do końca, ale to z grubsza miałem na myśli.

Myślę, że zrobimy ankietę - ale to jutro, na razie czekam na więcej propozycji.

DMC

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 10, 2007, 17:17:23 pm »
DMC - a czym innym jest podział ze względu na zaawansowanie modeli jeśli nie podziałem ze względu na zaawansowanie modelu? Może nie do końca, ale to z grubsza miałem na myśli.

Chodzi mi o to, że podział ze względu na liczbę poly nie jest zbyt trafiony, gdyż może być model który idealnie pasuje do kategorii "Hi-End", biorąc pod uwagę jego jakość, ale biorąc pod uwagę liczbę poly, to pasuje bardziej do "Low - poly / Mid - poly".

Sam już się w tym pogubiłem.  ;D

Jasiu

• PCH Legends
    • PCH
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 10, 2007, 17:55:36 pm »
i dział "Wymyśl mi auto"

Thunder

• PCT Forum User
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 10, 2007, 18:15:49 pm »
i dział "Wymyśl mi auto"
nom to musi być  :D
też mi się przyda xD

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 10, 2007, 18:41:10 pm »
CMX - lol, przeciez zartowałem. Jakbyś nie zauwazył w pierwszym swoim poscie poparłem Twój pomysł i zaoferowałem swoją pomoc w segregacji tematów... Szkoda ze nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, a pomysły popieram wtedy gdy są dobre i w zadnym razie nie ma tu znaczenia kto te pomysly daje. Przykro mi ze odnosisz takie wrazenie.

EDIT:

Poza tym moj "rasistowski" post dotyczyl pomysłu Radosława na podział na poczatkujacych, lepszych itd itp. TWOJA propozycja wydaje mi się lepsza (lo,mid,hi-poly).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2007, 18:45:11 pm wysłana przez Siadły »
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

Thunder

• PCT Forum User
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 10, 2007, 18:51:38 pm »
jak co to ja też mogę pomóc w segregacji tematów :)

Hubert

• PCH Legends
    • PCHTEAM
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 10, 2007, 19:04:38 pm »
jak co to ja też mogę pomóc w segregacji tematów :)
Nie trzeba, sami sobie poradzimy.

Thunder

• PCT Forum User
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 15, 2007, 19:28:52 pm »
będzie ta reorganizacja czy nie?? bo jakoś to ucichło