Autor Wątek: Propozycja - mała reorganizacja  (Przeczytany 6456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
Propozycja - mała reorganizacja
« dnia: Lipiec 09, 2007, 19:51:09 pm »
Uważam, że obecny podział tematów "on-topic", znaczy się z modelami, czyli 3ds/zmod jest niezbyt poprawny, bo z góry zakłada, że tylko te aplikacje istnieją. Osoba robiąca coś używając innego softu nie ma gdzie wrzucić swojej produkcji. Uważam, że powinniśmy zrobić raczej podział według liczby polygonów, powiedzmy high (w milionach), mid (jak np. do gta) no i low. żeby nie grzebać się w tym za bardzo, proponuję wątki z działu zmodeler wrzucić jak leci do midpoly (zabłąkanych lowpolaczy to raczej nie zaboli), te z działu o maxie do hipoly, dział lowpoly stopniowo się utworzy. Co sądzicie, bracia miła?

Thunder

• PCT Forum User
Odp: Propozycja - mała reorganizacja
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 09, 2007, 20:38:04 pm »
pomysł ogólnie dobry tylko ja bym zrobił to tak
wszystkie modele do : Galeria 3D
i później jeszcze dorobić podfora :
Zmodeler
3D studio max
inne softy
i w tym opisywać problemy dawać linki z jakimiś tutkami do poszczególnych programów
coś w stylu max3d.pl

ale jeszcze zdecydujcie ja dałem tylko propozycje
EDIT:
chociaż może nie galeria ale: Modele 3D

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 09, 2007, 21:08:26 pm »
Jezeli o to przerzucanie to taki se pomysl. Bo jak ktos wejdzie na to forum i zobaczy rozne modele w dziale midpoly to:
a) pomysli ze midpoly to wszystko
b) pomysli ze panuje tu burdel

Analogicznie z przekladaniem z dzialu Max.

Pomysł niezły i gdyby tak kazdy mod/admin poprzekladal po pare tematów do odpowiednich działow, to przeszłoby to bez wiekszego nakładu pracy.
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 09, 2007, 22:29:35 pm »
Będzie trzeba więc coś postanowić i faktycznie się za to zabrać. Czekam na dalsze propozycje, czekam na głosy Teamu, żyjcie ludzie.

Sadza

• PCH Friends
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 09, 2007, 22:42:26 pm »
ja nie w teamie ani nic ale ten podział na hp mid i lp byłby chyba najlepszy..a jak juz ktos cos modeluje to no przy nazwie dac [3dsm] albo [zm] czy cos takiego :)..

Radek

• Dłużnik PCH
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 10, 2007, 07:16:29 am »
PRZEMEEEEEEEEEEEEEEEEEEKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zrób też dział który miałeś zamiar zrobić od dawna! BITWY! bo teraz są one w dziale zmodelera a większość robi wozy na bitwę w maxie....

Jasiu

• PCH Legends
    • PCH
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 10, 2007, 08:13:07 am »
moim zdaniem nie ma potzreby dzielic forum na hi mid czy low-poly, lepiej wszystkie modele wrzucic w jeden dzial a jedynie podzielic dzialy pomoc(max,zmod,inne)

Radek

• Dłużnik PCH
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 10, 2007, 08:43:50 am »
albo zrobić można tak jak na niektórych zagranicznych forach tj. Begginer Entry level. Intermediate entry level, Andvanced entry level, Hi-End Entry Level

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 10, 2007, 08:53:38 am »
I na czym to ma niby polegac?

Moze podzielmy ze wzgledu na rase modelera: aryjska, fińskiej, celtyckiej, zydowska itd itp ;)
czemu aryjską dales na pcozątek a zydowska na koncu? i gdzie jest rasa czarna?? :OO ja nic nie sugeruje
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2007, 08:59:43 am wysłana przez Jasiu »
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

Radek

• Dłużnik PCH
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 10, 2007, 09:09:48 am »
Siadły ale np. wiadomo że ja modeluję gorzej od VBL'a bądź od Gee a tematy zakładałoby się tam gdzie sie uważa. np. ja swoje prace bym dawał do działu dla początkujących :P a np. prace Gee za kase byłyby w dziale Hi end ;P

mk2

• PCH Legends
    • PCHTeam
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 10, 2007, 09:42:07 am »
3D Work in Progress: Lowpoly / Game For all levels of lowpoly work, projects for games etc.

3D Work in Progress: Advanced Experienced modelling with good attention to detail and clean, accurate modelling skills.

3D Work in Progress: High-End Projects done with professional/highly experienced modelling, texturing & lighting

Taki podział jest na CGCars i uważam, że jest zaaaajebisty. ;-) I jak juz mówimy o zmianach to może tak też Contest Forum? Jak już podzielimy jakoś dział carmaking, to nie będzie wiadomo gdzie bitwy wrzucać! ;o
Gigabyte GA-990XA-UD3 AM3+ | AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Patriot AMD Black Edition II DDR3 2x4GB | HiS Radeon 6770 1GB
 WD Caviar Green 1TB | Cheftec 550W

#pchteam | #max3d.pl

koszcz

• PCH Legends
    • http://www.pchteam.com/
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 10, 2007, 09:50:45 am »
mk2 -> mi się podoba
co do kategorii bitwy też jestem za

Siadły

• PCHTeam
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 10, 2007, 09:53:08 am »
Advanced tam ne pasuje calkiem :P bo 2 pierwsze dzialy maja w tytule ket. dot. liczby poly a tu nagle zaawasnowaie  :P Poprostu w srodku dac Midpoly i tyle.
www.siadly.com  |

Szutrem po ryju.

Thunder

• PCT Forum User
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 10, 2007, 10:07:09 am »
jestem za mk2  ;)

Stachu

• PCHTeam
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 10, 2007, 11:24:10 am »
Ale zobaczcie. Pct to nie jest CG Cars. Co z tego że tu jest dużo użytkowników? jak (bez urazy) ale prawie nikt tu nie modeluje :/ takie fora jak cgcars czy  smc to aż się roją od carmakerów a tu? nawet na max3d w którym codziennie ktoś zaczyna/kończy nowy model są normalne podziały (wip, galeria i game art)

Czemu nie mogło by tak być? carmaking: wip, galeria, lowpoly, pomoc i inne takie tam. Nie ma sensu dzielenia wszystkiego na aplikacje bo juz prawie nikt nie modeluje w zmd. A przy temacie po prostu wstawic oznaczenie [3dsm], [zmd], [zmd2], [blend], [rinoc] i inne.