Autor Wątek: Rowerki  (Przeczytany 5292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hed_kandi

• PCT Forum User
Rowerki
« dnia: Lipiec 31, 2006, 20:28:39 pm »
Sezon już trwa a na forum sa tematy o komorkach i innych pier****ach wiec dlaczego nie zrobic jednego o wspanialym srodku komunikacji jakim jest rower.

Kazdy bedzie mial szanse zaprezentowac tutaj swojego dwukolowego potwora i podyskutować na tematy z nim zwiazane. Nie wierze ze nikt z Was tutaj nie jezdzi na rowerze  :D

Moj skurczybyk to mocno juz zmodyfikowana Merida Kalahari 570 z roku 2003.

Nawet dzisiaj przeszla dosc istotna zmiane. :) Mianowicie change calej korby z pedalami i suportem.
Niestety rama to 22" a na moj wzrost potrzebne jest 20" lub mniej a kola sa obute w opony semislick co praktycznie wyklucza ciezsza jazde w terenie. Kiedys to sie zmieni. :D

Temat dyskusji:Wyzszosc zwyklych rowerow nad makrokeszami. Jest ktos kto uwaza ze te drugie moga byc rownie dobre jak zwykle "markowe"??

Moje zdanie jest takie. Jesli chcemy czerpac przyjemnosc z jazdy rowerem w zyciu nie probujmy tego robic na rowerze z marketu. Jest to zwyczajnie zbyt niebezpieczne. Natomiast jesli potrzebujemy dojechac nim tylko po bulki rano po prostej asfaltowej drodze, nie osiagajac zbyt wysokich predkosci to prosze bardzo. Na wlasne ryzyko. :)

koszcz

• PCH Legends
    • http://www.pchteam.com/
Rowerki
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2006, 20:46:39 pm »
Jeśli chodzi o mój rower to leży w częściach gdzieś w kamórce xD ale niedługo zamierzam go zrobić, miał wiele przygód (conajmniej tyle co powyginanych obręczy ;p)

Co do marketowców, niestety prawdą jest że to kompletny szajs, ale niestety to nie amerika, ceny markowych rowerów wcale nie są dostępne dla wszystkich, a przy odrobinie wprawy i zdrowego rozsądku można nieźle pojeździć marketowcami. Z czasem można samemu go modyfikować.

hed_kandi

• PCT Forum User
Rowerki
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:01:10 pm »
Chyba kazdy zaczynal od marketowca, albo przynajmniej kazdy marzyl o jednym. :) W niemczech jednak takie rowery nie sa dopuszczone do sprzedazy. Ale oni moga sobie pozwolic na cos markowego. :P

Paw3l

• PCT Forum User
Rowerki
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:03:17 pm »
A ja mam jakiegoś ch*jowego marketowca za 149 zł kupionego daaawno temu :P Mi styka... fakt, nie jest zbyt reprezentcyjny, ale jeżdżę nim tylko u babci na wsi, bo nie mam go jak przetransportować do mnie do miasta... Teraz myślę powoli nad czymś solidniejszym i bardziej prestiżowym.

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
Rowerki
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:13:45 pm »
ja mam niemarketowca, ale tez nie jakistam wybitny specjal, kupiony w rowerowym jakies 8 lat temu. ostatnio sie za niego wzialem, bo z oswietlenia zostaly mi tylko odblaski w pedalach. nie mam zamiaru kupowac nowego, ten nadal jezdzi.

Rowerki
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:17:19 pm »
Pamietaj zeby mnie zaprosic na swoj pogrzeb Paw3l ;* jesli macie kupic makrokesza zamiast markowego to lepiej nie kupowac wcale. makrokesz to po pierwsze nie jest rower a wyrob roweropodobny ktory rower przypomina tylko z wygladu. nigdy przenigdy nie kupujcie w marketach nic oprocz zarcia (ktore i tak pewnie jest przeterminowane), a tymbardziej rowerow. a co do kupna to ja bym chetnie kupil ale funduszy brak :<

Paw3l

• PCT Forum User
Rowerki
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:22:32 pm »
pkf - co ty chcesz od marketowców :P Jeżdżą normalnie, oczywiście nie nadają się do wyczynowej jazdy, ale dla szarego zjadacza chleba starczą moim zdaniem... No i takiego marketowca nie szkoda Ci jak się szajs przewróci na wietrze albo zaliczysz nim "mały" upadek :P

Panzerfaust

• PCH Friends
    • Weedtemple
Rowerki
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 31, 2006, 21:24:31 pm »
Ja mam jakis czarno-zolty gorski z napisem MAGNUM joljol. z przodu ma plakietke z napisem MG co moja siostra sprytnie przetlumaczyla jako 'Mały Gnojek' (rower mam od 13 czy 14 roku zycia).

Na razie jakos jezdzi. :O

DMC

• Gość
Rowerki
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 31, 2006, 22:34:03 pm »
Ja mam Arkus Delta Dynamic, modelu nie pamiętam  :D  W każdym razie, kupiony rok temu za 600 zł.

21 biegów, osprzęt wszystko Shimano itp. itd. - jak narazie jeździ, choć przy moim sposobie obchodzenia się z rowerami, koniec zapewne będzie niedługo  :lol:

Jak narazie zamontowałem w nim licznik elektroniczny, 8funkcyjny kupiony za 9.99 zł, lampkę na przód, schowek pod ramą, lampkę na tył, a niebawem niebieskie neonki przy hamulcach.

Taki sam, tyle że mój ma gumki na amorkach, i ładniejsze skórzane siodełko, na którym dupa okropnie się poci xD

Co do Marketowych rowerów, mam jednego takiego...

Kosztował ~300 zł, osprzęt najniższej jakości, przerzutki już dziś nie działają, rama bardzo lekka i cieniutka, ale jeździ już 7 lat, aż do dzisiaj.

Co nie zmienia faktu że marketówki to najtańszy chłam. W markecie nie uświadczysz solidnego roweru BEZ amortyzatorów na tyle, tylko są same najtańsze tandetne, importowane z chin rowerki z najtańszymi amorami sprężynowymi i cieniutkimi hamulcami tarczowymi. Fakt, do jeżdzenia dookoła domu nie są złe, ale do ambitniejszych zastosowan zupełnie się nie nadają.

hed_kandi

• PCT Forum User
Rowerki
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 31, 2006, 22:55:23 pm »
Ja tam zbyt wiele [:P] serca wkladam w swoj rower i nigdy nie ukarałbym go neonkami. Za rok szykuje sie zmiana napedu [przerzutka tyl/przod, kaseta, manetki, lancuch] na LX bo teraz jest dosc slabo i odstaje od reszty roweru. Porzadny przeglad w zime, rozlozenie roweru, wyczyszczenie i ponownie w kupę. Zeby nic nie trzeszczalo i bylo w jak najlepszym stanie. I czeka mnie spore odkladanie pieniedzy. Ehh... :evil: Ale dopiero po zmianie ramy zacznie sie porzadna jazda. A na razie przygody z asfaltem :)

Rowerki
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 01, 2006, 11:18:34 am »
Cytat: "Paw3l"
pkf - co ty chcesz od marketowców :P Jeżdżą normalnie, oczywiście nie nadają się do wyczynowej jazdy, ale dla szarego zjadacza chleba starczą moim zdaniem... No i takiego marketowca nie szkoda Ci jak się szajs przewróci na wietrze albo zaliczysz nim "mały" upadek :P

jezdza normalnie? ty chyba nigdy na markowym rowerze nie jezdziles. makrokesze do niczego sie nie nadaja, jak juz macie jakiegos to mozecie jakiemus zlomiarzowi dac, bedzie mial te parenascie kg wiecej do sprzedania.

Paw3l, pomysl tak - czy kupil bys w markecie cos co wyglada jak jakis zajebisty samochod, ma full wszystkiego i w ogole, ma piekna nazwe "Magnum Shark zD 2000XC" ale nie wiesz skad jest, nie wiesz z czego sie sklada itd. Kupilbys taki samochod niewiadomego pochodzenia tylko dlatego ze wg Ciebie 'jezdzi normalnie' i wygladem przypomina prawdziwy samochod? Markowe rowery pewnie doceniłbyś dopiero wtedy gdybyś zaliczył poważną glebę na makrokeszu.. ale czy przeżyjesz to nie wiadomo :) w najlepszym przypadku skonczy sie na operacjach, np przeszczep skory gdy sobie zetrzesz twarz na asfalcie :D!

Thunder

• PCT Forum User
Rowerki
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 01, 2006, 12:13:12 pm »
ja od roku mam leader fox'a - factor'a

34 biegi osprzzęt osram z przodu ma amortyzator taki jak ten na zdjęciu tylko zamiast tego szarego z przodu to mam żółte rama aluminiowa
troche też kosztował ok.1200zł ogólnie jestem z niego bardzzo zadowolony

hed_kandi

• PCT Forum User
Rowerki
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 01, 2006, 12:28:54 pm »
Jakos nazwa tego ww roweru mnie nie przekonuje. Brzmi tak troche... odpustowo. Ale rower wylaczajac przedni amortyzator moze byc chociaz ze jest na sramie to nie znaczy ze mamy do czynienia z czyms wysokiej klasy. Moj tez jest na sramie ale na 3.0 a to jest tragedia dla mnie i dla mojej rodziny. ^^

Z polskich firm to szanuje Magnumy i Krossy i to tylko te wyzsze modele. Wczoraj widzialem tego pierwszego z karbonowym trojkatem. Wow.  :D  Za 2900zl. Mi tam sie marzy jakis Radonik za 4k.  :P

Kiper

• PCT Forum User
    • http://www.xtremetuning.pl
Rowerki
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 01, 2006, 12:35:02 pm »
Ja mam rower :P Nie wiem nawet jaki bo malowany byl :D przezutki shimano hamulce tesh pedaly authora :)obrecze i opony nie wiem ale w planach sa double tracki i maxxisy :P siodelko kto tam wie :D sztyca zooma !! :) kierownica mostek itretete nie wiadomo :D ale jezdzi !! amor przedni ballistic starszy model...

NIestety nie mam foty :D

Wichur

• PCHTeam
    • Moja strona z portfolio
Rowerki
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 01, 2006, 13:03:55 pm »
a ja nie mam roweru ;p

Ауди 80