Autor Wątek: Uzbrojenie !  (Przeczytany 7621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Panzerfaust

• PCH Friends
    • Weedtemple
Uzbrojenie !
« dnia: Czerwiec 09, 2006, 22:27:02 pm »
Temacik i dyskusja o szeroko pojętej broni.

Jeśli jesteś pacyfistą lub nienawidzisz broni - nie wypowiadaj się w tym temacie. Tutaj rozmawia się o różnych rodzajach broni, ale nie o tym czy bronie są dobre czy złe. Nie zabija broń, tylko człowiek.

Dobra, dość tych pierdół. Właściwie temat miał założyć pkf, ale się przestraszył. Tak więc zaczynam ja. Od czego by tu zacząć? O, mam pomysł: Czy ktoś z Was ma zamiar w przyszłości zrobić sobie pozwolenie na broń? Nie chodzi mi tu o gazową, tylko taką "żywą".

szymoniec

• Gość
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 09, 2006, 22:29:20 pm »
jezeli bedzie mnie stac na legalna bron, to w sumie czemu nie...

Knoxville_

• PCT Forum User
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 09, 2006, 22:31:49 pm »
to co przedmowca :PP

courage

• PCT Forum User
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2006, 22:36:44 pm »
sumie to bez sensu kupowac bron. bo nawet jak zastrzelisz zlodzieja  to i tak  mimo obrony koniecznej trafisz do pierdla za morderstwo  lepiej juz zostac okradzionym niz trafic do pierdla xD

Panzerfaust

• PCH Friends
    • Weedtemple
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 09, 2006, 22:39:31 pm »
Cytat: "courage"
sumie to bez sensu kupowac bron. bo nawet jak zastrzelisz zlodzieja  to i tak  mimo obrony koniecznej trafisz do pierdla za morderstwo  lepiej juz zostac okradzionym niz trafic do pierdla xD

Nie musisz zastrzelic zlodzieja.

Wystarczy ze postrzelisz go w noge, zeby nie mogl uciec. Potem dzwonisz na policje, ona zabiera zlodzieja. Tylko nie wiem jakie sa konsekwencje prawne. Moze xionc by wiedzial. Hm, placenie za leczenie zlodzieja? xD

tob01

• Gość
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 09, 2006, 22:41:11 pm »
Cytat: "enjoi"
Cytat: "courage"

Nie musisz zastrzelic zlodzieja.

Wystarczy ze postrzelisz go w noge, zeby nie mogl uciec. Potem dzwonisz na policje, ona zabiera zlodzieja. Tylko nie wiem jakie sa konsekwencje prawne. Moze xionc by wiedzial. Hm, placenie za leczenie zlodzieja? xD

po polskim prawie mozna sie spodziewac ze trzebaby takiemu zlodziajszkowi placic za rehabilitacje i leczenie tej nogi....

Uzbrojenie !
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 09, 2006, 22:44:52 pm »
::OOO!!1

Ja raczej pozwolenia na broń załatwiać nie będę, nie będzie mnie na to stać i raczej bym nie przeszedł testów xD póki co posiadam H&K USP Compact (sprężyna). Korzystam z niego często, głównie na strzelankach w opuszczonych budynkach xD. Ogólnie to przymierzam się do kupna elektryka AK47. I marzę o:

http://www.cybergun.pl/product_info.php/products_id/6

;<

Chociaż ostatnio myślałem nad Berettą 93R na gaz, tylko troche droga w użytkowaniu :F

Panzerfaust

• PCH Friends
    • Weedtemple
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 09, 2006, 22:49:37 pm »
Woah!

Jakbys mial takiego guna to ja bym sie ciebie bal. :<
Tak swoja droga - moj siostrzeniec ma Ingrama Mac 10. Znaczy, zabawke taka na pomaranczowe kulki. Ale magazynek miesci w sobie kilkadziesiat takich kuleczek, a rozmiar tez odpowiada rzeczywistemu. Calkiem mocno boli jak sie dostanie z takiej kuleczki, chociaz to niebezpieczne. Moze jak odzyskam aparat, to zrobie pare zdjec tego smiesznego guna. xD

Jakby kto nie wiedzial (lol), to pokazuje tutaj jak wyglada Mac 10:

Oczywiscie nielegalny na terenie calych Stanow Zjednoczonych i wiekszosci swiata raczej tez.

Sadza

• PCH Friends
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:07:02 pm »
bawie sietroche w asg...zawsze mnie to rajcowało jakoś :P...mam hardball'a II (shotgun) i h&k us socom mk 23 cal. 45 :)...fajna zabawa z tym jest tylko trzeba uważać na twarz a parzedewszystkim oczy i zęby bo ojj boli :P...chętnie bym sobie załatwił licencje na broń z tym że potem sama zabaweczka jest droga...

:)

szymoniec

• Gość
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:07:14 pm »
Cytat: "enjoi"
Woah!

Jakbys mial takiego guna to ja bym sie ciebie bal. :<
Tak swoja droga - moj siostrzeniec ma Ingrama Mac 10. Znaczy, zabawke taka na pomaranczowe kulki. Ale magazynek miesci w sobie kilkadziesiat takich kuleczek, a rozmiar tez odpowiada rzeczywistemu. Calkiem mocno boli jak sie dostanie z takiej kuleczki, chociaz to niebezpieczne. Moze jak odzyskam aparat, to zrobie pare zdjec tego smiesznego guna. xD

Jakby kto nie wiedzial (lol), to pokazuje tutaj jak wyglada Mac 10:

ciach
Oczywiscie nielegalny na terenie calych Stanow Zjednoczonych i wiekszosci swiata raczej tez.

mam takiego :] imo za lekki

_vbl

• PCHTeam
    • http://www.pchteam.com
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:12:19 pm »
ja mam walthera cp99:)

pozwolenia raczej nie zrobie

ale zapodam sobie napewno desert eagle AE .50 a co2.
waga 1,5 kg:)

Panzerfaust

• PCH Friends
    • Weedtemple
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:14:16 pm »
OH SHI-

Juz wiem o co zaczac prosic rodzicow, krewnych i znajomych na 19 urodziny. :]

Uzbrojenie !
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:15:01 pm »
Cytat: "Sadza"
bawie sietroche w asg...zawsze mnie to rajcowało jakoś :P...mam hardball'a II (shotgun) i h&k us socom mk 23 cal. 45 :)...fajna zabawa z tym jest tylko trzeba uważać na twarz a parzedewszystkim oczy i zęby bo ojj boli :P...chętnie bym sobie załatwił licencje na broń z tym że potem sama zabaweczka jest droga...

:)

:OOO!!!1

Jakiej firmy? Hardballer (nie Hardball) domyślam się że CyberGun, a Socom? :> a co do bólu, to trv, boli xD (raz dostałem z paru metrów z Glocka 17 (TM) w wargę :P) a co do wagi replik, to mój USP waży coś koło 560g i jak na takie małe coś to w sam raz, czuje się to w ręce (lekka broń sux :O!). Ten elektryk AK47 waży 2,7kg xD

Sadza

• PCH Friends
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:15:18 pm »
Cytat: "Hollywood"
... desert eagle AE .50 a co2. (ponad kilo wagi)

to powodzenia w trzymaniu go :P....mój socom wazy około 1kg i po 40 minutach trzymania go w rece tracisz czucie w nadgarstku :D

no z cyberguna a socom z h&k..coś około 250 zł mnie to wyszło apre lat temu..

_vbl

• PCHTeam
    • http://www.pchteam.com
Uzbrojenie !
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 09, 2006, 23:20:09 pm »
moj walther wazy tyle ile oryginal, ma takie samy wymiary.  mialem tez berette 92-F na co2. ale byla syfiasta. niby fajna bo zamek sie ruszal i odskakiwal jak sie kulki skonczyly, ale ladowanie do magazynka jest straszne. waltherka mam na naboje cos jak do syfonu. szybko i bezpiecznie sie laduje. berette ladowalo sie z butli  i jak sie dalo krzywo to co2 wylatywalo na lape i nakowialo okrotnie.