Autor Wątek: Przejście z phpBB do Simple Machines.  (Przeczytany 6008 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Panzerfaust

• PCH Friends
    • Weedtemple
Przejście z phpBB do Simple Machines.
« dnia: Maj 09, 2006, 18:56:08 pm »
wlasnie.

ja i paru innych ludzi uwazamy, ze przejscie ze slabego, niewygodnego, powolnego skryptu phpBB na szybszy i wygodniejszy skrypt Simple Machines bedzie dobra inwestycja, ktora sie oplaca. (lolz)

macie tu co nieco o Simple Machines i czytajcie: http://pl.wikipedia.org/wiki/Simple_Machines_Forum

i nie gadac mi tu, ze phpBB jest fajne i najlepsze, bo nie jest. ludzie wybieraja je dlatego, ze jest darmowe i ze nie znaja zadnych innych skryptow. a tu jest darmowy skrypt - Simple Machines. mozna go sciagnac za darmo ze strony http://www.simplemachines.org/ . dostepna jest takze modyfikacja 'robiąca' forum po polsku.

a tak poza tym - vBulletin i IPB sa platne.

admini, zastanowcie sie dobrze. predzej czy pozniej zmiana skryptu (albo powazne zmiany w phpBB) zrobia wam i nam na dobre. lolz.

<pkf> juz widze jak alex albo koszcz pisza swoja mowe zamykajaca temat i zamykaja Twoj temat. bo to jest niepotrzebne.

Discuss.

Kaucz`u

• PCH Legends
    • http://nowakiewicz.glt.pl/
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2006, 19:12:48 pm »
jezeli to ten sam skrypt co jest/byl na smc to jestem calkowicie za
...hontou?

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2006, 19:14:45 pm »

Pedo Bear poleca Simple Machines. Kiedys przebywalem na pewnym forum ktore korzystalo z tego skryptu i moge powiedziec ze jest w 500% lepszy od phpbb, ogolnie dlatego ze phpbb jest bardzo popularne i na nim ludzie skupiaja swoja uwage piszac rozne exploity ktore maja innym uprzykrzyc zycie. Ogolnie wg mnie SM jest duzo bardziej przejrzyste i wygodniejsze w uzyciu niz phpbb. Pewnie zaraz posypia sie wypowiedzi ze po co nam to, skoro jest dobrze phpbb. Nie wiem, moze jest dobrze ale czy chcecie czekac az ktos sie polasi na to forum i wyprobuje swoje haxskillz wlasnie tutaj? zobaczcie ilu userow sie ostatnio rejestruje i nic nie pisze, do tego podaje dziwne lokalizacje. Jakies ameryki, afryki etc.

Wiec ogolnie to jestem zmeczony i sam nie wiem co pisze, ale moze jutro albo kiedystam, razem z panzerem mozemy sprobowac zalozyc takie forum na innym serwerze, i byscie zobaczyli jak to wszystko wyglada. Adminom by sie pokazalo panel administracyjny itd., userzy by se popisali  i stwierdzili ze SM jest lepsze od phpbb. No i teraz ide cos zezrec i do wyra bo pier****e od rzeczy. Ale ta zamiana naprawde moze wyjsc na dobre! Co szkodzi sprobowac? :)

No i jeszcze dodam ze emotki w SM sa duzo zajebistsze od tych z phpbb xD I tak jak kaucz mowi, smc kiedys korzystalo z Simple Machines!

DMC

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 09, 2006, 19:24:17 pm »
Cytat: "pkf"
zobaczcie ilu userow sie ostatnio rejestruje i nic nie pisze, do tego podaje dziwne lokalizacje. Jakies ameryki, afryki etc.

Ciesze sie że ktoś oprócz mnie to zauważył. Ostatnio sporo botów/userów rejestruje sie pod dziwnymi nazwami, a w zainteresowaniach mają jakieś reklamy...

Co do skryptu - skoro Simple Machines jest bezpieczniejsze i wygodne, to ja jestem całkowicie za:)

szymoniec

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 09, 2006, 19:30:40 pm »
na ircu powiedzieli mi ze lepiej by bylo gdybyscie zmienili, ale w zasadzie mnie to wisi. robta co chceta.

libanczyk

• PCT Forum User
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 09, 2006, 19:33:41 pm »
Cytat: "pkf"
skupiaja swoja uwage piszac rozne exploity ktore maja innym uprzykrzyc zycie.

i kto to mowi... xD!

a co do SM to moze jeste lepsze ale po co zmieniac? tak jest dobrze, ja was nie rozumiem, czy komus to przeszkadza? poza tym pewnie bedzie przerwa w dzialaniu forum...
co do SM to oczywiscie, jak najbardziej :D
hell yeah! \m/

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 09, 2006, 19:49:26 pm »
mi to dynda, ale zawsze wole rzeczy prawilne i truskulne, wiec jestem raczej za przesiadka.

mk2

• PCH Legends
    • PCHTeam
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 09, 2006, 20:06:24 pm »
jezeli to ma być z kozyscią dla forum to jestem za zmianą :)
Gigabyte GA-990XA-UD3 AM3+ | AMD Phenom II X6 1090T Black Edition | Patriot AMD Black Edition II DDR3 2x4GB | HiS Radeon 6770 1GB
 WD Caviar Green 1TB | Cheftec 550W

#pchteam | #max3d.pl

G.

• PCHTeam
    • :: MGC Garage ::
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 09, 2006, 21:48:43 pm »
tez jestem za, mam u siebie i jest calkiem przyjemne, tylko sie trzeba do panelu admina przyzwyczaic :)

jakby co to adminom pch moge nadac prawa admina to se obcykaja wszystko

StH

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 10, 2006, 14:07:19 pm »
najlepsze jest fora.pl i ch** <- joke :lol:
ale tak naprawdę to nie jest nawet zły pomysł "róbta co chceta" xD

Paw3l

• PCT Forum User
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 10, 2006, 14:13:38 pm »
Stachu - na fora.pl masz to samo co teraz na pch...

Jestem za zmianą :)

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 10, 2006, 16:22:18 pm »
niech sie ksc i Alex wypowiedza to zobaczymy na czym stoimy ;D.

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 10, 2006, 19:06:18 pm »
http://pet-r.9x.pl/simple/index.php

forum testowe, kto chce admina niech pisze :)

I AM BECOME DEATH

• POLISZ KARFAKERS
    • przemek.pro
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 10, 2006, 19:53:26 pm »
ładnie bardzo wyglada.

DMC

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 10, 2006, 19:57:17 pm »
No to moja opinia jest taka...

Interfejs jest troche nieintuicyjny, na SM można zmieniać wygląd forum? To standardowe jest szczerze mówiąc - mniej wygodne niż tak jak aktualnie na PCH.

Reszta - całkiem wygodna, choć przydałoby sie coś co pozwala zarejestrować sie po aktywacji e-mailem.

BTW - Czemu wszedzie na tym testowym forum jest Pedo? Kojarzy mi sie z pedałami xD