Autor Wątek: Muzyka  (Przeczytany 77327 razy)

xionc

• PCH Friends
    • Tuningasy
Muzyka
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 21, 2006, 22:11:36 pm »
Utwor gdzie jakis lysy typ z bloku bez wyksztalcenia costam deklamuje w jezyku polskim albo angielskim, niemieckim, francuskim rosyjskim i bog wie jakim jeszcze o tym ze zycie jest kureskie albo hajs, dziwki i koks to jego zycie to nie jest muzyka. To jest chlam.

sponsor

• PCT Forum User
    • http://www.teksturka.prv.pl
Muzyka
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 21, 2006, 22:44:33 pm »
Nie wszyscy wykonawcy to chłam

C==8

Kaucz`u

• PCH Legends
    • http://nowakiewicz.glt.pl/
Muzyka
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 21, 2006, 22:59:50 pm »
Cytat: "xionc"
Utwor gdzie jakis lysy typ z bloku bez wyksztalcenia costam deklamuje w jezyku polskim albo angielskim, niemieckim, francuskim rosyjskim i bog wie jakim jeszcze o tym ze zycie jest kureskie albo hajs, dziwki i koks to jego zycie to nie jest muzyka. To jest chlam.

no przyznam racje... jednak tez radze posluchac Fisza, Abradabu, K44, Paktofoniki...
...hontou?

KuB

• PCT Forum User
    • KuB Palace
Muzyka
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 21, 2006, 23:08:04 pm »
lol, ja slucham sans popu jesli ktos zna ( podobne do rocka ) a najchetniej depeche - mode ...

Ale ze jestem dj'em to znam wszystkiego po kawalku techno, rock, pop, metal, r&b i inne za ktore mi ludzie placa :D :D

A co do ilosci mp3 to mam do tego wogole odobny dysk twqrdy
wielkosci 500 GB i jakas 50 - 80 GB zajete... to okolo 10 000 - 16 000 mp3

xionc

• PCH Friends
    • Tuningasy
Muzyka
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 21, 2006, 23:37:49 pm »
Ale czytaj jeden z drugim uwaznie to co pisze, nie idzie tu o hip hop jako gatunek tylko ten odlam o ktorym napisalem, ktory jak na razie przewaza.
dj? miksuje lewym jajem i wali lbem o szafe? czujek style. btw wiekszosc dj'ow to gra za darmo zeby zdobyc doswiadczenie i jakas tam pozycje w swoim grajdole, ewentualnie za drinka.

hed_kandi

• PCT Forum User
Muzyka
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 22, 2006, 00:36:20 am »
no to xionc pisz precyzyjniej.

Ale jesli mowisz o tym polglowkach spod bloku co nie umieja normalnie obsluzyc sie w supermarkecie ani zamowic pizzy a pisza superambitne teksty to tak zgadzam sie, to dno. Jednak tak samo glebokie jak te rockowe zespoly ktore pisza teksty dla zalamanych nastolatek pelne niezrozumialych metafor. Patrz: Normalsi. Sztandarowy przyklad.

StH

• Gość
Muzyka
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 22, 2006, 08:37:03 am »
Enjoi-> fajny pomysł, jak chcesz to weź zmień nazwę tematu i przyklej :)

jeszcze takie jedno pytanko :!:
z kąd wy bierzecie tyle tej muzy?? ja tam słucham tylku paru tych artystów dlatego że nawet nie wiem że istnieją inni, jak bendę miał czas to se troche posprawdam tych wymienionych :D

Biv-> masz tację prawdziwa muzyka była kiedyś, to tak jak z samochodami, nad światem zawładną małolaty których podniecają niedojrzałe dziewczynki z 27 i wieś tuning i nid for spidy andegrandy To jest to!!! tera już nikt nie słucha pożądnej muzyki  :(  naszczęście jest jeszcze moje ukoczane radio Złote przeboje fm :D  i pożądni ludzie z którymi da się porozmawiać o prawdziwej motoryzacji  :D

p.s toszkę przesadziłem :P  wcale nie jest jeszcze tak źle ale blogi i fifty senty zawładneły już nad mtv, vivach i innych programach muzycznych :(

DMC

• Gość
Muzyka
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 22, 2006, 10:50:07 am »
Cytat: "Stachu"
 naszczęście jest jeszcze moje ukoczane radio Złote przeboje fm :D  

Kurde, odbierasz tą stację? :) Ja próbowałem wszystkiego żeby złapać w Kaliszu tą stację, która nadaje w Poznaniu ale nici z tego :/

Co do tematu - Nie blokować go. Zakładam że jakby ten temat założył admin, nikt nie zablokowałby go.

Co do muzyki - Dla mnie cały współczesny hip hop jest po prostu dnem. Zero umiejętności wokalnych, niesprecyzowane gesty rękoma, wszechobecna kasa i lans (zwłaszcza półdolarówka) i obowiązkowo roznegliżowane Panie w tle.

Hip hop fakt, ma długą tradycję... do dziś słucham Run DMC :) Ale to co współcześnie serwuje nam radio/Viva/MTV to po prostu porażka.

Edit Jumper - a sie nie powtarzam, a jedynie staram się sprecyzować moją wypowiedź. Podaj mi przykład inteligentnego hip hopu/popu dzisiaj. Kto rządzi radiem? Tokio Gnioty, Frog 37, i inne gówna bez umiejętności wokalnych.

Cytat: "xionc"
Biv dj jean to gra vixe a nie dobry trance, dr. motte to tehno jest
a tiesto sie skur**il tymi trafficami i adagio dla stringowcow

Nie DJ Jean, ale DJ Dean :) A to jest różnica. Motte nie najgorszy, ale od 2002 roku traci formę. A Tiesto - masz racje, śmiać mi sie chce jak słysze jak 11 latki na pytanie czego słuchają odpowiadają "Didżej Tjesto"  :D

Hubert

• PCH Legends
    • PCHTEAM
Muzyka
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 22, 2006, 10:50:16 am »
pier****icie (Stachu i Biv), jeśli cała współczesna muzyka to dla was MTV i VIVA to dziwni jesteście. Zamiast mówić ze wszystko współczesne to gówno poszukajcie czegoś (poza MTV). Btw porządna muzyka to pojęcie względne. Dla kogoś porządny jest rock, dla kogoś innego tehno, metal itp. No i jak zwykle u was: jak raz coś powiedzieliście to nie powtarzajcie tego samego non stop bo to nabijanie i jak chcecie pogadać to gg a nie nabijacie. Gadacie o małolatach a sami się lepiej nie zachowujecie, uwazacie się za jakąś elitę, przestancie plz.

Boobel

• Gość
Muzyka
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 22, 2006, 10:56:09 am »
/me wstaje
/me bije brawo Jumperowi
/me siada

to juz sprawa gustu, a o gustach sie nie dyskutuje. i faktycznie, poszukajcie czegos ambitniejszego niz tylko siedziec na MTV i Vivie. Jest wiele zespołów nowych, młodych, malo znanych robiacych zajebista muzyke. nie bede przeciez sluchal Roda Stewarta czy innych Royów Orbisonów tylko dlatego bo 50Cent ma kase i czarnego Escalade.

Biv - jezeli dla ciebie hiphop to, jak to okreslasz, "współczesny hip hop jest po prostu dnem. Zero umiejętności wokalnych, niesprecyzowane gesty rękoma, wszechobecna kasa i lans (zwłaszcza półdolarówka) i obowiązkowo roznegliżowane Panie w tle. " to po prostu NIE MASZ BLADEGO POJECIA O HIPHOPIE. zreszta jak sie kierujesz tylko Vivą i MTV to sie nie dziwie..

DMC

• Gość
Muzyka
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 22, 2006, 11:04:43 am »
Zaczne od tego że z ramówki już dawno wywaliłem Vivę/Vivę 2/MTV.

Osobiście nie słucham komercyjnych przebojów, wole raczej ten gatunek który nie jest prezentowany przez telewizje / radio.

No i co do Centa, nie lubie go po prostu za jego styl zycia, i prezentowanie w swoich utworach tylko pieniedzy, jakby one byly najwazniejsze. Ale mniejsza z tym, zakonczmy temat Centa.

Jesli chodzi o hip - hop, zdaje sobie z tego sprawe ze nie mam duzego pojecia o hiphopie, i ze istnieje rowniez znacznie inny gatunek hip hopu, ktory odcina sie od lansu, i istnieje w duzej czesci w Polsce (Fisz, K 44, O.S.T.R, itp.), ale dlaczego właśnie takie dno jak Cent jest na "topie" a takie utwory nie maja sily przebicia? Otoz to dlaczego uwazam te amerykanskie lansy w rapie za dno.

BTW - Slyszal ktos niemiecki hip-hop? (Aggro Berlin) - kompletne dno jak dla mnie, Ci kolesie nie potrafią sie wysłowić.

hed_kandi

• PCT Forum User
Muzyka
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 22, 2006, 11:21:32 am »
Biv chcesz coś inteligentnego hip hopu. Prosze. Mysle 5 sekund i mam. Łona. Po polsku, zebys zrozumial

Nie wszystkim jest to co puszczaja w radiu i w telewizji. Ale chyba nie rozumiesz. Ups. Prosze Cie, jesli chcesz cos w ten sposob oceniac to sie pierw zacznij tym interesowac. Nie znasz 90% artystow i mowisz jakbys mial ten gatunek w jednym palcu. Smiac mi sie chce. Obnoszenie sie bogactwem, jasne ze tak! Nie dziwie im sie! Przynajmniej sie ciekawie te teledyski oglada! Chlopak ktory ledwo kiedys sie utrzymywal nagle zaczyna zarabiac. Jasne ze pojdzie ta droga, zawsz przeciez o tym marzyl. A low ridery Ci sie podobaja, tak? To te wszystkie chromowane Escalade to jest jakby kontynuowanie tej tradycji. I wcale te murzynki to nie sa jakies ciotki ktore sie gibaja za mikrofonem. A'props gibania, jakbys sie troche przyjzal to te ruchy u niektorych sa doskonale, bo watpie ze ktorys bialas by potrawil tak zlapac rytm. Wiele z nich pozabijano i to tych najlepszych. Biggie, 2pac, Jam Master Jay, Proof (jakis tydzien temu). Zakladam ze znasz z nich Jam Master Jaya (chociaz moze i nie bo jak kiedys sie spytalem kolegi co sluchal Black Sabath czy zna Ozzyego to odpowiedzial ze nie) i 2paca. Wiec do cholery przestan oceniac czegos o czym nie masz kompletnie zielonego pojecia.\

I powiedz mi Biv, utworem 50 jaki znasz to jest PIMP i Candy Shop. Okey, ten drugi nie jest zbyt wysokich lotow ale plyta GRODT jest naprawde dobra i wcale jeszcze nie taka leciutka. I wcale nie jest tak ze Ci powazni artysci nie maja przebicia. Widzisz radio ktore puszcza 5 minutowe kawalki z jednostajnym filozoficznym gadaniem? Niestety, ja nie. Radio jest dla rozrywki i dla duzej grupy sluchaczy wiec trzeba dojsc do kompromisu.

DMC

• Gość
Muzyka
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 22, 2006, 11:28:10 am »
Cytat: "OneT"
Wiele z nich pozabijano i to tych najlepszych. Biggie, 2pac, Jam Master Jay, Proof (jakis tydzien temu). Zakladam ze znasz z nich Jam Master Jaya (chociaz moze i nie bo jak kiedys sie spytalem kolegi co sluchal Black Sabath czy zna Ozzyego to odpowiedzial ze nie) i 2paca. Wiec do cholery przestan oceniac czegos o czym nie masz kompletnie zielonego pojecia.

Spokojnie. 2Pac, Biggie, itp. to wiem - żywe legendy, Jam Master Jay, czyli członek Run DMC, też znam i nie uważam akurat ich za gówno. Tak że źle sie wysłowiłem pisząc że cały hh to gówno. Ale mniejsza z tym. Ja kończe temat.

sponsor

• PCT Forum User
    • http://www.teksturka.prv.pl
Muzyka
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 22, 2006, 11:31:17 am »
prawie Dokladnie!

C==8

Kaucz`u

• PCH Legends
    • http://nowakiewicz.glt.pl/
Muzyka
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 22, 2006, 11:38:03 am »
Cytat: "OneT"
Jednak tak samo glebokie jak te rockowe zespoly ktore pisza teksty dla zalamanych nastolatek pelne niezrozumialych metafor. Patrz: Normalsi, Coma.

Ktoś chyba chce mi się tu bardzo narazić... co to za porównanie kur**a w ogóle ?? Tekst dla załamanych nastolatek ??? kur**A !! Posłuchaj tego i zrozum tekst, a potem sie wypowiadaj...
Cytat: "Stachu"
z kąd wy bierzecie tyle tej muzy?? ja tam słucham tylku paru tych artystów dlatego że nawet nie wiem że istnieją inni, jak bendę miał czas to se troche posprawdam tych wymienionych Very Happy

wiesz... czyta sie rozne serwisy i czasopisma muzyczne i sie wie o nowosciach i malo znanych lecz wartych uwagi...
masz tację prawdziwa muzyka była kiedyś, to tak jak z samochodami, nad światem zawładną małolaty których podniecają niedojrzałe dziewczynki z 27 i wieś tuning i nid for spidy andegrandy To jest to!wykrzyknik tera już nikt nie słucha pożądnej muzyki Sad

nikt ? na pewno ?
Wiesz komercha byla i zawsze bedzie... wszystko chodzi o kase... dlatego takie ścierwa powstają...
Cytat: "Biv"
Co do muzyki - Dla mnie cały współczesny hip hop jest po prostu dnem. Zero umiejętności wokalnych, niesprecyzowane gesty rękoma, wszechobecna kasa i lans (zwłaszcza półdolarówka) i obowiązkowo roznegliżowane Panie w tle.

normalnie jak z jakiegos generatora...
Cytat: "Jumper"
Btw porządna muzyka to pojęcie względne.

Nawet najstarsi indianie o tym wiedzieli...
Cytat: "Biv"
Osobiście nie słucham komercyjnych przebojów, wole raczej ten gatunek który nie jest prezentowany przez telewizje / radio.

czyli nie słuchasz praktycznie niczego :lol:  :lol: teraz nie ma kawałków, których nie puszczają w radio i TV. Nie ma tez niczego co nie jest komercyjne... Juz samo to, ze sa sprzedawane płyty czyni coś komercją... większą lub mniejszą ale jednak...
No chyba, ze mowa o muzyce 'garazowej'  :lol:  :lol:  :lol:
...hontou?