Autor Wątek: Textury  (Przeczytany 2154 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BARt

• PCT Forum User
Textury
« dnia: Sierpień 09, 2004, 17:48:47 pm »
Czy po po zmodyfikowaniu lekko pliku dff trzeba np samochód od nowa texsturować? Da rady tak zrobić żeby nie trzeba było.

Aha. Zampomniał bym. Który plik odpowiada za to jak otwiera się maska, drzwi, bagażnik. W wozie Yazu w Fordzie gt40 bagażnik otwiera się w dół zamiast w góre. :?

Wichur

• PCHTeam
    • Moja strona z portfolio
Re: Textury
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 09, 2004, 20:34:56 pm »
Cytat: "BARt"
Czy po po zmodyfikowaniu lekko pliku dff trzeba np samochód od nowa texsturować? Da rady tak zrobić żeby nie trzeba było.

Zależy czy otwierasz model  razem z texturami ,czy bez ...jak z texturami to powinieneś trochę przemappować ..a jak bez to trzeba wszystko od nowa :)

Cytat: "BARt"
Aha. Zampomniał bym. Który plik odpowiada za to jak otwiera się maska, drzwi, bagażnik. W wozie Yazu w Fordzie gt40 bagażnik otwiera się w dół zamiast w góre. :?

Handling.cfg ,ale nie pamiętam dokładnie która komenda ..chyba ta przedostatnia zazwyczaj pisana HEX'em :]

Ауди 80

BARt

• PCT Forum User
Textury
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 11, 2004, 07:58:30 am »
Piszesz mi tak jak ja bym coś wiedział. Dokładnie ktróra komenda: A,B,C,czy D? A jak to otworzyć z texsturami? Mi chodyi ze mam gotowz samochd y neta ichcem w nim cođ zmienic.

Furious

• PCT Forum User
Textury
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2004, 18:24:32 pm »
Mam ten sam problem może ktoś by nam pomógł. Z góry Dzięki !!!!

BARt

• PCT Forum User
Textury
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2004, 19:23:21 pm »
No. Moze by ktoś nam pomógł? :evil:

Alexander

• PCHTeam
    • http://www.pchteam.com
Textury
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2004, 19:45:13 pm »
Jezeli otwierasz jakis woz sciagniety z internetu to po otwarciu najlepiej odrazu otworzyc Material Editor i ponakladac odpowiadajace textury, wtedy bedzie wszystko SI. A jezeli chodzi o handling to dokladnie niewiem ktora to jest linijka, najlepiej otworz przez Gta Vice Car Editor, tam w Flags sa te opcje.

MOPAR = My Old Pig Ain't Runnin

BARt

• PCT Forum User
Textury
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 24, 2004, 21:05:53 pm »
można dokładniej.

Alexander

• PCHTeam
Textury
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 24, 2004, 21:21:41 pm »
Z czym dokladniej, z handlingiem czy z texturowaniem :?:  :?:  :?:

BARt

• PCT Forum User
Textury
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 25, 2004, 08:38:57 am »
Z texsturowaniem. Wiem że dla Ciebie to jest łatwe ale dla nas nie. :(

Alexander

• PCHTeam
Textury
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 25, 2004, 14:16:40 pm »
Wiec tak, sciagneles woz, otworzyles go w  zmodzie, i masz go powiedzmy calego bialego bez textur. Nacieszyles sie widokiem i chcesz textury nadac wiec klikasz czerwona kulke w pasku narzedzi u gory (to jest material editor) otwiera Ci sie okienk Rozsuwasz opcje u gory atm gdzie jest napisane <default material> Tam beda nazwy textur i dziwne nazwy kolorow. Sprawdz w pliku z txd z texturami i porownaj nazwy textur z nazwami w Materail editor. Bedzie tam np textura o nazwie stuff.bmp, wybierasz ja i zaznaczasz "ptaszka" kolo Primary Texture pod ta kula na niebieskim tle. Klikasz Apply changes i potem klikasz OK. I masz nalozona texture na sciagniety samochod. A jezeli sam chcesz cos otexturowac wlasna textura to zapraszam do tutoriala gacusia ktory znajduje sie na stronie glownej tego forum http://carmakers.prv.pl

BARt

• PCT Forum User
Textury
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 25, 2004, 19:06:55 pm »
Coś mi nie idzie. Podaj więcej szczegułów. Mi wyszło takie coś:

A powinien wyglądać tak:

Furious

• PCT Forum User
Textury
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 26, 2004, 22:55:46 pm »
mnie też

BARt

• PCT Forum User
Textury
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 27, 2004, 08:34:23 am »
Coś jest chyba żle ustawione. Tylko co? :?

Alexander

• PCHTeam
Textury
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 27, 2004, 20:13:05 pm »
Opisz dokladne postepowanie twoje, i czego mniej wiecej nierozumiesz bo jak mialbym podawac szczegioly to moglo by to zmylic cie kompletnie.

BARt

• PCT Forum User
Textury
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 28, 2004, 08:22:05 am »
Mi sie wydaje ża robie wszystko dobrze ale sam widziałeś co mi wyszło. Może to wina jakiś ustawień albo z tymi load coś mam żle. Nie wiem . Podaj to co uważsz za słuszne. A ja rabie tak. Otwieram zanoz, otwieram material editor i wybieram np felge.tga . Biore load map weksportowujez pliku txd felge.tga(bmp coś nie chce iść bo są 2 połówki a nie całość). Apply i końec. Mam to coś co nie powinno być. :cry: